Ο γνωστός ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας, μίλησε στο Star για την ψυχοσύνθεση του πιλότου και καθ΄ομολογία δολοφόνου της Καρολάιν.

«Εγώ πιστεύω ότι πίσω από αυτή την ιστορία κρύβεται ένας άνθρωπος διαμορφωμένος από την παιδική, εφηβική ηλικία, ένας άνθρωπος με έναν χαρακτήρα και μία προσωπικότητα και όχι με ψυχική ασθένεια, ένας άνθρωπος που εγώ ονομάζω “ήρωας του κακού”. Ένας άνθρωπος δηλαδή που κάποια στιγμή λόγω της προσωπικότητας του θα κάνει το κακό, αυτό που λέμε “οι εν δυνάμει δολοφόνοι"», δήλωσε για τον 32χρονο πιλότο ο κ. Σούρας.

«Δεν τους καταλαβαίνεις»

«Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι οι οποίοι διαμορφώνονται, δεν τους καταλαβαίνεις, δεν μπορείς πολλές να μπεις μέσα τους για να δεις τι κρύβουν και κάποια στιγμή θα κάνουν το κακό», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι ο 32χρονος «πίστεψε ότι είχε κάνει το τέλειο έγκλημα».

Ο κ. Σούρας χαρακτήρισε «κτηνάνθρωπο» τον 32χρονο εξηγώντας ότι του αποδίδει τον χαρακτηρισμό «επειδή δεν έχει συναίσθημα, το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να ξεγελάσει την αστυνομία, τους νόμους, τους συγγενείς, το παιδί όταν μεγαλώσει. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να σωθεί», είπε ο κ. Σούρας και σημείωσε ότι «βεβήλωσε το πτώμα της γυναίκας του».

«Ότι πιο ξεδιάντροπο»

Για τους ισχυρισμούς του 32χρονου μετά το έγκλημα ο κ. Σούρας τόνισε: «Προσπαθεί να βρει οπωσδήποτε λύση να πέσει στα πολύ μαλακά. Όχι μόνο δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες, όχι μόνο δεν σκύβει το κεφάλι, αλλά κατηγορεί τη γυναίκα του και αφήνει με ερωτηματικό ότι πιθανώς να ήταν και άρρωστη και προσπάθησε να απαλλάξει το παιδί του από τη μητέρα. Ό,τι πιο ξεδιάντροπο έχουμε δει».

«Θα με βρει απέναντι»

Για το αν θα επικαλεστεί ψυχική νόσο ο 32χρονος πιλότος, ο κ. Σούρας είπε: «Έχουν δηλώσει οι δικηγόροι του ότι ο όρος για να τον αναλάβουν ήταν να μην πει ότι ήταν ψυχικά ασθενής. Άρα σε αυτή τη φάση αποκλείεται να ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη». «Εμένα πάντως, όσο μπορέσω, θα με βρει πολύ απέναντι όποιος τολμήσει να δώσει σε έναν άνθρωπο που οργάνωσε ένα τέτοιο έγκλημα ψυχιατρικό συγχωροχάρτι», κατέληξε.