Νεκροί είναι οι δύο επιβαίνοντες στο μονοκινητήριο αεροσκάφος που κατέπεσε κάτω από άγνωστες έως τώρα συνθήκες μέσα σε κοτέτσι στο χωριό Χαριά Ηλείας, 15 χιλιόμετρα έξω από τον Πύργο. Μάλιστα, το σημείο πτώσης απέχει ελάχιστα από το σπίτι του ενός εκ των δύο θυμάτων.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το αεροπλάνο πετούσε χαμηλά και έβγαζε καπνούς, ενώ κατά την πτώση του ακούστηκε μια έκρηξη και στη συνέχεια μια δεύτερη. Μετά την πτώση του, το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ οι δύο επιβαίνοντες απανθρακώθηκαν. Κάτοικοι έσπευσαν με λάστιχα να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Επιτόπου έφτασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που ανέσυραν τα δύο θύματα.

Δείτε τις εικόνες


Το αεροσκάφος ήταν ιδιωτικό και στάθμευε στο αεροδρόμιο Μεσολογγίου. Ο ιδιοκτήτης του και πιλότος, ο 56χρονος Δημήτριος Βασιλείου, ήταν δάσκαλος από την Αμαλιάδα, παντρεμένος με δύο παιδιά και πετούσε πάνω από το χωριό του μαζί με το φίλο του Κώστα Καλογερογιάννη από το Μεσολόγγι, ο οποίος είχε μεγάλη αγάπη για τα αεροπλάνα και μάλιστα είχε σκοπό το επόμενο χρονικό διάστημα να αγοράσει δικό του.. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Αστυνομίας που πήραν καταθέσεις από τους τρομοκρατημένους ενοίκους του σπιτιού, σε μια προσπάθεια να εξακριβώσουν πώς συνέβη το δυστύχημα.

Δείτε το σχετικό βίντεο



*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time