Δύο αιτήματα υπέβαλε κατά πληροφορίες ο 32χρονος κατηγορούμενος στον ανακριτή κατά τη διάρκεια της πεντάωρης απολογίας του. Το πρώτο αφορά στο να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στην κάμερα που βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού, για να διαπιστωθεί η ακριβής ώρα της κάρτας μνήμης, ενώ το δεύτερο αίτημα αφορά στην κλήση μαρτύρων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού προκειμένου να δώσουν την πλήρη εικόνα για τη μεταξύ τους σχέση.

Ο 32χρονος σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται υποστήριξε ότι όλα έγιναν σε μία στιγμή λόγω της έντασης που είχε προηγηθεί. Ο καθ'ομολογίαν δολοφόνος φέρεται να επανέλαβε ότι ανέβηκε από το ισόγειο του σπιτιού στη σοφίτα προκειμένου να την πείσει να κοιμηθεί με το παιδί τους.

Στη συνέχεια, όπως πάντα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, άρχισαν μία κουβέντα φορτισμένη και όπως την είχε αγκαλιάσει, έγειρε δίπλα της και συνέβη ό,τι συνέβη. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη για την πράξη του και που κατέστρεψε τη ζωή του, τις δύο οικογένειες και το μέλλον του παιδιού του.