Ανέκφραστος, ψυχρός χωρίς να σκύψει στιγμή το κεφάλι ούτε όταν τον πλήθος τον αποκαλεί δολοφόνο ζητώντας την παραδειγματική του τιμωρία, ο 33χρονος οδηγείται από την ΓΑΔΑ στα δικαστήρια.

Σοκάρει η ψυχρότητα του εγκήματος

Ειδικοί φυσιογνωμιστές αλλά και ψυχολόγοι αναγνωρίζουν πίσω από το παγωμένο βλέμμα του έναν άνθρωπο που όπως λένε τον χαρακτηρίζει η τέλεια απουσία συναισθημάτων, ένα πρόσωπο χειριστικό που δεν αισθάνεται καμία τύψη η μεταμέλεια.

«Δείχνει μία απουσία συναισθηματικής σύνδεσης με τα γεγονότα οποία έχουν συμβεί. Είναι σαν ένας άλλος άνθρωπος μέσα σε ένα σώμα, ο οποίος δεν συνδέεται συναισθηματικά με ό,τι έχει γίνει» τονίζει ο φυσιογνωμιστής Έβαν Φώτης Γεωργουλάκης. «Αυτό που διακρίνει την πράξη σε όλες τις φάσεις είναι η απουσία τύψεων η απουσία ενσυναίσθησης η απουσία δυνατότητας να μπαίνει στη θέση του θύματος και να καταλαβαίνει το κακό που έχει προξενήσει» πρόσθεσε ο ψυχίατρος Χρήστος Λιάπης.

Αποστασιοποιημένος, δε μετανιώνει

Ειδικοί φυσιογνωμιστές και ψυχολόγοι βλέπουν πίσω από το ανέκφραστο βλέμμα του έναν άνθρωπο που όπως λένε τον χαρακτηρίζει η απουσία συναισθημάτων. «Δεν συνδέεται συναισθηματικά δεν δείχνει μεταμέλεια.. είναι αποστασιοποιημένος Τον συναισθηματικό του κόσμο ούτε η σύζυγός του τον ήξερε. Έβγαζε ένα προσωπείο προς τα έξω αλλά το τι ήταν και τι αισθανόταν το κρατούσε μόνο για τον εαυτό του. Ακόμα και στα οικεία πρόσωπα υπήρχε ένας φράχτη πίσω από τον οποίο κρυβόταν η πραγματική του ψυχοσύνθεση» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργουλάκης.

Πίσω από το προσωπείο που τον προστάτευε από την έκθεση οι ειδικοί βλέπουν έναν άνθρωπο χειριστικό.. δεν διακρίνουν τύψεις ούτε μεταμέλεια μόνο ένα μεγάλο «εγώ» που αδυνατούσε να δεχθεί την απόρριψη. «Τα συναισθήματά του δεν τα εκφράζει προς τα έξω. Είναι ένας άνθρωπος που η προσωπικότητά του είναι ελεγκτική, κτητική. Το είδαμε και από τα γεγονότα, ήθελε να ελέγχει με τις κάμερες και τις εφαρμογές. Και στο επάγγελμά του, το επάγγελμά του έχει σχέση με την προσωπικότητά του ήθελε να έχει τον έλεγχο των καταστάσεων για να είναι σίγουρος».

«Άτομα με αυτά τα χαρακτηριστικά διακρίνονται από χαμηλή ανοχή στη ματαίωση δεν αντέχουν την απόρριψη και ίσως γι'αυτό να αντέδρασε όπως αντέδρασε όταν η σύζυγός του ήθελε να φύγει» υποστήριξε ο κ. Λιάπης.

Έκρυβε καλά τα αισθήματά του

Όπως λένε οι ειδικοί ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος ήξερε να κρύβει καλά αυτό που είναι αυτό που αισθάνεται… ήξερε να χειρίζεται τους ανθρώπους που τον αγαπούσαν για να πάρει από εκείνους αυτό που ήθελε. «Δεν είναι ασυνήθιστο χαρακτήρες που έχουν φερθεί υποδειγματικά και μας έχουν σαγηνέψει να τους δεις να εκτρέπονται και να εκδηλώνουν τετοιες συμπεριφορές. Συνήθως αυτές οι συμπεριφορές είναι η κορύφωση μιας προβληματικής σχέσης ενός ζευγαριού που στην ουσία είναι μια προβληματική σχέση με τον εαυτό μας» συμπλήρωσε ο κ. Λιάπης.

Πίσω από το ψυχρό βλέμμα του 33χρονου οι επιστήμονες εκφράζουν αμφιβολίες για το εάν κάποια στιγμή ο άνθρωπος αυτός θα μετανιώσει πραγματικά για το έγκλημα του.