Έντονη κινητικότητα κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας στο ισόγειο της μεζονέτας της οδού Παναγούλη στα Γλυκά Νερά, λίγο πριν αφαιρεθεί η κάρτα μνήμης και δυόμισι ώρες πριν δολοφονηθεί βάρβαρα από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, η Καρολάιν Κράουτς, που στις 12 Ιουλίου θα συμπλήρωνε τα 20 χρόνια της.

Τα δεδομένα, έτσι όπως προκύπτουν τόσο από τα κινητά του ζευγαριού και την κάμερα ασφαλείας, αλλά και από το «έξυπνο» βιομετρικό ρολόι που φορούσε τη μοιραία νύχτα η νεαρή μητέρα και «διαβάστηκε» από την ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό της, συνθέτουν το χρονολογικό πλαίσιο της νύχτας του τρόμου και τις κινήσεις του συζυγοκτόνου, βήμα βήμα, πριν και μετά το αποτρόπαιο έγκλημα.

223 εγγραφές

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κάμερα ασφαλείας, μέσα σε περίπου μιάμιση ώρα, από τις 23:39 έως 01:19 της 11ης Μαΐου κατέγραψε συνολικά 223 εγγραφές από τις 365 συνολικά που είχε καταγράψει από τα τελευταία 3 εικοσιτετράωρα πριν αχρηστευτεί η κάρτα μνήμης.

  • 23:18: Δέχτηκε μήνυμα «you stupid» από την Καρολάιν.
  • 23:42: Δεύτερο μήνυμα της Καρολάιν που αναφέρει: «Το πρωί μην την αφήσεις μαζί μου».
  • 23:46: Ο πιλότος ανέβηκε τρεις ορόφους (όπως προκύπτει από την εφαρμογή που έχει εγκατεστημένη στο κινητό του και καταγράφει τα βήματά του).
  • 00:00:23: Φωτογραφία από το κινητό της Καρολάιν με τον πιλότο ξαπλωμένο στο σαλόνι με τη Λυδία.
  • 00:18: Είσοδος στην εφαρμογή 9gag με χιουμοριστικά βίντεο.
  • 00:22: Είσοδος στη σελίδα της εταιρείας όπου εργάζεται.
  • 00:24: Είσοδος σε ενημερωτική ιστοσελίδα – Ανάγνωση για «δράκο της Ν. Σμύρνης» – Άνοιγμα σχετικού βίντεο.
  • 00:35: Παρακολούθηση βίντεο με φίδι στο Facebook.
  • 00:38: Ανεβαίνει δύο ορόφους.
  • 00:52: Κάνει 54 βήματα.
  • 01:15: Το κινητό του πιλότου μπαίνει σε διαδικασία φόρτισης.
  • 01:19: Βγαίνει η κάρτα μνήμης από την κάμερα.
  • 01:25: Ενεργοποιεί το ξυπνητήρι.
  • 02:30: Ξεκλειδώνει το κινητό του και βλέπει μηνύματα.
  • 02:31: Ξανακλειδώνει το κινητό.
  • 01:41 έως 03:51: Η Καρολάιν κοιμάται (οι παλμοί της 48-58).
  • 03:58: Οι παλμοί της είναι 61.
  • 04:05 έως 04:11: Οι παλμοί της ανεβαίνουν κατά 50% (ώρα θανάτου).
  • 04:24: Το κινητό του δολοφόνου βγαίνει από τη φόρτιση.
  • 04:36: Ξεκλειδώνει το κινητό και μπαίνει στο gmail.
  • 04:38: Κλείδωμα κινητού.
  • 05:22: Κάνει 29 βήματα, διανύοντας απόσταση 22 μέτρων.
  • 05:40: Ανεβαίνει δύο ορόφους με κίνηση 103 βημάτων.
  • 05:53: Καταγράφονται 14 βήματα, απόσταση 11 μέτρων και άνοδος ενός ορόφου.
  • 06:00: Ξεκλείδωμα κινητού.
  • 06:02: Κλείδωμα κινητού.
  • 06:08: Κλήση στο 180 (οι δήθεν προσπάθειες κλήσης με τη μύτη).
  • 06:10: Κλήση στο 1000.
  • 06:11: Κλήση στο 100 όπου αναφέρει τη δήθεν ληστεία.
  • 06:16: Κλήση στη γειτόνισσα.

Ο Μπάμπης έσπαγε πόρτες με τσεκούρι!

Μπροστά σε μια κατεστραμμένη πόρτα βρέθηκαν οι αστυνομικοί όταν τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου μπήκαν στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών και ανακάλυψαν νεκρή την 20χρονη Καρολάιν. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, η συγκεκριμένη πόρτα είχε γνωρίσει το… μένος του 32χρονου πιλότου μερικούς μήνες πριν, τον Νοέμβριο του 2020, κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου καβγά, και δεν είχε σχέση με το έγκλημα που καλούνταν να εξετάσουν. Η πόρτα, σύμφωνα με το Mega, είχε επισκευαστεί από τον ίδιο τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, αλλά έφερε ακόμα σημάδια τα οποία, μάλιστα, παρέπεμπαν σε χτύπημα με τσεκούρι, λοστό ή γάντζο.

«Η Λυδία θα μεγαλώσει με τις καλύτερες μνήμες για τη μητέρα της»

Έξι εβδομάδες μετά την άγρια δολοφονία της κόρης του, ο 78χρονος Βρετανός Ντέιβιντ Κράουτς, πατέρας της αδικοχαμένης Καρολάιν, αποφάσισε να «σπάσει» τη σιωπή του, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» για την πολυαγαπημένη κόρη του. Σημειώνεται ότι ο τραγικός πατέρας είναι εδώ και 10 χρόνια κατάκοιτος και δεν κατάφερε να παραστεί ούτε καν στην κηδεία της μονάκριβης κόρης του.
Οι ζωές των γονιών της Καρολάιν κατέρρευσαν από τη μια στιγμή στην άλλη όταν ο άνθρωπος που είχαν αγκαλιάσει σαν γονείς, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, έκοψε το νήμα της ζωής της κατά 13 χρόνια μικρότερης συζύγου του, ενώ είχε αναλάβει και χρέη… παρηγορητή της οικογένειας, παίζοντας επί 37 ημέρες το ρόλο του τεθλιμμένου πατέρα και συζύγου.

Όπως είπε ο Ντέιβιντ Κράουτς, τόσο αυτός όσο και η γυναίκα του δεν αντέχουν να μιλούν για τα γεγονότα εκείνης της μοιραίας βραδιάς. Όμως θα είναι πάντα περήφανοι για τα «πολλά επιτεύγματα της υπέροχης κόρης τους. Τόσο η Σούζαν όσο και εγώ θα περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας εξασφαλίζοντας οτι θα αποδοθεί δικαιοσύνη διασφαλίζοντας οτι η μικρή της κόρη, η Λυδία, θα μεγαλώσει με τις καλύτερες μνήμες για τη μητέρα της και όσα περισσότερα εφόδια μπορούμε να της προσφέρουμε για την ανατροφή της» είπε.

Στις δηλώσεις τους στη βρετανική εφημερίδα, οι γονείς της Καρολάιν μίλησαν για τους πολλούς λόγους που είχαν για να είναι περήφανοι για τη δραστήρια Κάρολ, η οποία γεννήθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας (αλλά ήταν Βρετανίδα πολίτης) στις 12 Ιουλίου του 2001 και μαζί με τους γονείς της πήγε στην Αλόννησο το 2003. Ο Ντέιβιντ είχε γνωρίσει τη μητέρα της Καρολάιν στην Αθήνα το 2000, όταν ο ίδιος (συνταξιούχος διευθυντής φυσικού αερίου) εργαζόταν σε πρότζεκτ με αγωγό στην Αθήνα.

O τραγικός πατέρας μίλησε για τα σχολικά χρόνια της κοπέλας, όταν ξεχώριζε με τους καλούς της βαθμούς και πολλές φορές ήταν σημαιοφόρος στο σχολείο της. Ανέφερε ότι η μικρή Καρολάιν ήταν προσκοπίνα, εκτός από ελληνικά, μιλούσε άψογα αγγλικά, ενώ ήταν πολύ καλή στα γαλλικά και τα ταγκαλόγκ, τη μητρική γλώσσα της μητέρας της, ασχολήθηκε με το καγιάκ και ήταν «εξαιρετική αθλήτρια». «Τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου νιώσαμε πολύ περήφανοι όταν εξασφάλισε μια θέση στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά για να σπουδάσει Στατιστική αν και λυπηθήκαμε που την αποχαιρετήσαμε από το σπίτι» πρόσθεσε ο 78χρονος.

«Η μητέρα αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της»

Την ώρα που όλα τα βλέμματα έχουν στραφεί πλέον στη μικρή Λυδία, το μωρό που ξαφνικά έχασε και τους δύο γονείς του, οι δύο οικογένειες, του θύματος και του δολοφόνου της, πασχίζουν να βρουν μια λύση για την ομαλότερη ανατροφή του. Τραγική φιγούρα η μητέρα της Καρολάιν έτσι όπως την περιέγραψε ο δικηγόρος της οικογένειας Θανάσης Χαρμάνης, που χθες δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής για την κατηγορία σε βάρος του 32χρονου συζυγοκτόνου. «Αντιλαμβάνεστε τη θέση της μητέρας η οποία συνειδητοποίησε κάποια στιγμή ότι ουσιαστικά στη δεύτερη κηδεία (σ.σ. το μνημόσυνο) αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της», δήλωσε ο δικηγόρος.

Παραιτήθηκε ο δεύτερος δικηγόρος του συζυγοκτόνου

Αιφνιδιαστικά και χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις έγινε γνωστό χθες, λίγες ώρες πριν φτάσει στον ανακριτή για τη μαραθώνια απολογία του ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν, ότι παραιτήθηκε από την υπεράσπισή του ο ένας από τους δικηγόρους του. Για την παραίτηση του συναδέλφου του μίλησε ο έτερος συνήγορος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης. Όπως είπε «είναι επιλογή του εντολέως μου και σε αυτό δεν μπορώ να σχολιάσω». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως ήταν γνωστό πως όσον αφορά στο ποινικό κομμάτι και στο πλαίσιο της ανακρίσεως, υπεύθυνος ήμουν εγώ»

Ωστόσο, στη δήλωσή του ο Βασίλης Σπύρου είχε πει ότι δεν επιθυμεί πλέον να ασχοληθεί «περαιτέρω με την υπεράσπιση αυτής της υπόθεσης, σε κανένα σκέλος της, για προσωπικούς λόγους». Μάλιστα, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έγραψε: «Ασχέτως της ποινικής έκβασης, αυτής της υπερβολικά πολύκροτης υπόθεσης, οι σκέψεις και το ενδιαφέρον όλων μας, πρέπει να στραφεί στο παρόν και το μέλλον αυτού του μικρού μωρού, της Λυδίας. Τα παιδιά είναι το μέλλον μας και είναι δείγμα πολιτισμού και ωριμότητας, η φροντίδα για αυτό το θέμα».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time