«Αυτή η υπόθεση επιλύθηκε όχι λόγω κάποιου κρίσιμου παράγοντα όπου ξεκλείδωσε την υπόθεση αλλά λόγω ότι υπήρξε αρμονική συνεργασία πολλών υπηρεσιών μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και πείσμα ώστε ουσιαστικά να διαλευκανθεί», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο εκπρόσωπος Τύπου ΕΛΑΣ, Απόστολος Σκρέκας, αναφορικά με την υπόθεση των Γλυκών Νερών.

«Επομένως δεν μπορούμε να σταθούμε μόνο στα ψηφιακά ευρήματα τα οποία έπαιξαν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο για να ξεδιαλύνουν κάποιες σκιές που υπήρχαν, ήταν και η ιατροδικαστική γνωμάτευση αλλά κυρίως ήταν η μεγάλη έρευνα της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, του τμήματος ανθρωποκτονιών, που απέκλεισαν το ενδεχόμενο της ληστείας και ουσιαστικά εξέτασαν όλα τα πειστήρια και κατέληξαν στον βασικό ύποπτο, στον 32χρονο καθ’ ομολογία δολοφόνο και του απέσπασαν ουσιαστικά την ομολογία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σκρέκας επεσήμανε ότι «οι εξιχνιάσεις δεν προαναγγέλλονται αλλά πραγματοποιούνται και αφού ολοκληρωθούν τότε μέσω των επίσημων διαύλων που έχει η Ελληνική Αστυνομία τα επικοινωνεί προς τον κόσμο γιατί έχει δικαίωμα ο κόσμος να ξέρει τα πραγματικά γεγονότα».

Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση που μπορεί να ανατρέψουν τη μέχρι τώρα εικόνα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ απάντησε: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις για οτιδήποτε τέτοιο. Η δικογραφία έχει υποβληθεί, έχουμε περάσει πλέον στην κύρια ανάκριση, το λόγο έχει η Δικαιοσύνη και προφανώς εμείς σαν Αστυνομία εδώ είμαστε οτιδήποτε νεότερο προκύψει να το διερευνήσουμε».

Αναφορικά με την υπόθεση της δολοφονίας του Καραϊβάζ, ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι το τμήμα ανθρωποκτονιών έχει μια σειρά υποθέσεων τις οποίες χειρίζεται, ένας φάκελος εάν δεν εξιχνιαστεί ποτέ δεν κλείνει και ουσιαστικά έχουν αποδείξει λόγω και της εμπειρίας και της μεθοδικότητας που έχουν ότι όταν είναι εφικτό έρχονται αποτελέσματα.

«Επειδή η προανάκριση κάθε υπόθεσης είναι μυστική και οποιαδήποτε ανακοίνωση από την Αστυνομία, όσο αυτή διεξάγεται, μπορεί να αλλοιώσει την αποτελεσματικότητά της για αυτό το λόγο η Ελληνική Αστυνομία δεν μιλάει για την εξέλιξη των ερευνών πριν αυτές ολοκληρωθούνε», υπογράμμισε ο ίδιος.