Ενημερωτική εκπομπή με την Κέλλυ Κοντογεώργη
Ενημερωτική εκπομπή με την Κέλλυ Κοντογεώργη Κέλλυ Κοντογεώργη
kliniki-peristeri
Ελλάδα

Κλινική «Ταξιάρχαι»: Ελεύθεροι με όρους οι κατηγορούμενοι για τη μετάδοση κοροναϊού

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και καταβολή εγγύησης για τρεις από τους εμπλεκόμενους

Τετ α τετ με τον ανακριτή βρέθηκαν σήμερα (23/6) ο διοικητικός Διευθυντής και τέσσερις γιατροί της κλινικής «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι για την υπόθεση μετάδοσης κοροναϊού εντός του νοσοκομείου.

Οι κατηγορούμενοι μετά τις απολογίες τους, για το αδίκημα της παραβίασης μέτρων πρόληψης για τη μετάδοση του κοροναϊού, έφυγαν ελεύθεροι από το γραφείο του ανακριτή. Σε τρεις από τους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγύησης 10.000 και 6.000 ευρώ.

Η ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, που διατάχθηκε με αφορμή τον θάνατο 13 ασθενών και την εμφάνιση 35 κρουσμάτων, σήμανε πριν από περίπου ένα χρόνο την άσκηση της κακουργηματικής δίωξης σε βάρος των φερόμενων ως πρωταγωνιστών.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είχαν κληθεί σε ανωμοτί καταθέσεις ενώ την ίδια περίοδο ο εκπρόσωπος της κλινικής «Ταξιάρχαι» σε ανακοίνωση του είχε υποστηρίξει ότι τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας με βάση τα σχετικά πρωτόκολλα.

Σε δήλωση τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Παναγιώτης Καρκούλας και Γιάννης Παπαριστείδης υποστήριξαν ότι με τις απολογίες «αποδομήθηκε το κατηγορητήριο και αποδείχθηκε ότι τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα από τον ΕΟΔΥ για την μη μετάδοση του κοροναϊού».

«Η επέλαση του κοροναϊού δεν αντιμετωπίζεται με αβάσιμες ποινικές διώξεις, όπως φάνηκε από την τραγική πραγματικότητα, που νόσησαν χιλιάδες πολίτες μέσα σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι συνήγοροι.