Επιμένει στην εικόνα του καλού παιδιού ο συζυγοκτόνος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, που από το βράδυ της Τρίτης κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού. Κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας του την Τρίτη, ο 32χρονος πιλότος απάντησε σε πληθώρα ερωτήσεων του 12ου ανακριτή και του εισαγγελέα, χωρίς όμως οι δικαστικοί λειτουργοί να πάρουν επαρκείς απαντήσεις. Κι αυτό γιατί κυρίως είχαν εστιάσει στο ποια ακριβώς ήταν η αντίδραση του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου τη στιγμή που κατάλαβε ότι η 20χρονη Καρολάιν κάποια στιγμή σταμάτησε να δίνει σημεία ζωής. Μάλιστα, τον ρώτησαν για ποιο λόγο δεν σκέφτηκε να καλέσει αμέσως ασθενοφόρο για να βοηθήσει τη γυναίκα του, αλλά δεν πήραν ξεκάθαρη απάντηση.

Ψίθυροι για τρίτο πρόσωπο

Την ίδια ώρα, φουντώνουν οι ψίθυροι για την ύπαρξη και τρίτου ατόμου στη ζωή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, το οποίο μάλιστα φέρεται να ήταν αυτό που προκάλεσε και τη ραγδαία επιδείνωση στη σχέση του με την Καρολάιν Κράουτς σε σημείο που να φτάσουν στην πλήρη ρήξη. Μένει πλέον να αποκαλυφθεί, κάτι που ενδεχομένως γίνει ακόμα και μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, όχι μόνο η ταυτότητα του τρίτου προσώπου, αλλά και το είδος της σχέσης που είχε με τον πιλότο.

Πάντως, ο 32χρονος πιλότος, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, επέμεινε στον ισχυρισμό του ότι η δολοφονία της συζύγου του δεν ήταν προσχεδιασμένη, ενώ φέρεται να είπε χαρακτηριστικά: «Μου αξίζει η τιμωρία, αλλά δεν είμαι το τέρας που παρουσιάζεται στα ΜΜΕ».
Ανακριτής και εισαγγελέας προσπάθησαν να «στριμώξουν» τον κατηγορούμενο. Τον ρώτησαν, λοιπόν, πώς κατάλαβε ότι η κοπέλα ήταν νεκρή και αν προσπάθησε να συνεφέρει την Καρολάιν. Ρωτήθηκε ακόμη αν παρατήρησε την αναπνοή της ή προσπάθησε να πιάσει το σφυγμό της ή αν της άλλαξε στάση για να δει αν είναι νεκρή ή λιπόθυμη. Από τις απαντήσεις που έδινε, ωστόσο, κατέστη, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκάθαρο για τις δικαστικές Αρχές ότι δεν έκανε τίποτα για να τη βοηθήσει. Ο κατηγορούμενος φέρεται να απαντούσε σε ανακριτή και εισαγγελέα ότι τις στιγμές εκείνες δεν ήξερε τι ακριβώς να κάνει και πως το μόνο που σκεφτόταν ήταν να μη μείνει η μόλις 11 μηνών κόρη τους, Λυδία, χωρίς κανέναν από τους γονείς της.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος υπέβαλε δύο αιτήματα στον ανακριτή: Να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στην κάμερα που υπήρχε στο εσωτερικό της μεζονέτας, ώστε να διαπιστωθεί ότι την κάρτα μνήμης την αφαίρεσε από την κάμερα ασφαλείας του σαλονιού μετά το έγκλημα και όχι στη 01:19 της 11ης Μαΐου, όπως έχει αναφερθεί, και να κληθούν για κατάθεση μάρτυρες από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον, τόσο το δικό του όσο και της Καρολάιν, για να δώσουν την πλήρη εικόνα για τη σχέση που είχε με την 20χρονη.

Αιτήματα με το «καλημέρα σας» στον Κορυδαλλό

Πλήρως συνειδητοποιημένος και ψυχρός εμφανίστηκε χθες στη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Ο 32χρονος πιλότος μεταφέρθηκε στην 6η πτέρυγα των φυλακών όπου τα πρώτα λόγια του στους φρουρούς φέρεται να ήταν: «Βάλτε με να δουλέψω για να περνάει η ώρα μου», ενώ δήλωσε ευχαριστημένος από τις συνθήκες που συνάντησε στη «VIP» πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση στην «υποδοχή» του από τους χαμηλού εγκληματικού προφίλ συγκρατούμενούς του. Με την είσοδό του στις φυλακές υποβλήθηκε σε COVID test, στο οποίο βγήκε αρνητικός και δεν χρειάστηκε, έτσι, να μπει σε 14ήμερη καραντίνα. Χθες το πρωί, ο συζυγοκτόνος πέρασε την καθιερωμένη συνέντευξη από τη διευθύντρια του Κ1 Καταστήματος Κράτησης, Μαίρη Στέφη, προκειμένου να ερευνηθεί το ψυχολογικό προφίλ του και να ενημερωθεί αναλυτικά για τους κανόνες της φυλακής.

Η απόφαση να κρατηθεί ο 32χρονος στη συγκεκριμένη, λεγόμενη VIP πτέρυγα, ελήφθη από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς είναι η Πτέρυγα Αυξημένης Προστασίας, ενώ στο κελί του, για λόγους ασφαλείας, δεν θα είναι μόνος. Κρατείται με άλλα τρία άτομα και, συγκεκριμένα, με έναν πρώην σωφρονιστικό υπάλληλο που είχε συλληφθεί στα Γιάννενα και είναι υπόδικος για εισαγωγή ναρκωτικών, έναν επίσης υπόδικο για λαθρεμπορία και άλλον έναν που είχε συλληφθεί πρόσφατα για ναρκωτικά. Το κελί βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτά του Μένιου Φουρθιώτη και του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, ενώ στην ίδια πτέρυγα είναι και το κελί του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού, ο οποίος όμως θεωρείται πλέον από τους ήσυχους κρατούμενους. Οι κρατούμενοι προαυλίζονται όλοι μαζί πρωί και απόγευμα, ενώ λόγω καύσωνα ο χρόνος προαυλισμού γίνεται μεγαλύτερος. Το πρώτο του βράδυ στον Κορυδαλλό χαρακτηρίστηκε «ήρεμο», ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν μίλησε με τους συγκρατούμενούς του.

Την πλήρη επιμέλεια της Λυδίας ζητούν οι γονείς της Καρολάιν

Η οικογένεια της Καρολάιν, όπως δήλωσε ο δικηγόρος Θανάσης Χαρμάνης, θα διεκδικήσει την πλήρη επιμέλεια της μικρής Λυδίας. Ο δικηγόρος των γονέων της Καρολάιν είπε ότι οι δύο οικογένειες είναι σε επικοινωνία και περιμένουν την απόφαση των γονέων του δράστη στην πρόταση να πάρει η οικογένεια της δολοφονημένης 20χρονης την επιμέλεια της Λυδίας. «Η μητέρα και ο πατέρας της άτυχης κοπέλας θεωρούν ότι η Αλόννησος είναι το κατάλληλο περιβάλλον για να μεγαλώσει, έστω και προς το παρόν, το παιδί, μακριά από την Αθήνα και κοντά σε ανθρώπους που την αγαπούν. Ο ίδιος τόνισε ότι «μιλώντας με τρεις-τέσσερις ψυχιάτρους καταλήξαμε ότι το περιβάλλον που ζουν οι γονείς του δράστη είναι ακατάλληλο για να ζήσει η μικρή Λυδία». Ακόμα, δήλωσε ότι οι κοινωνικοί λειτουργοί έχουν ήδη επισκεφθεί τους γονείς του προσωρινά κρατούμενου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, αλλά και τους γονείς της Καρολάιν στην Αλόννησο προκειμένου να κάνουν την εισήγησή τους στον εισαγγελέα ανηλίκων.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time