Ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Σωμαράκης, ο οποίος είναι ο βαρύτερα τραυματισμένος, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 για τις στιγμές φρίκης που έζησε. «Είμαι καλύτερα, έχω εγκαύματα στον λαιμό, στο αριστερό χέρι και στο κεφάλι, τα οποία όμως δεν ήταν πολύ σοβαρά και θα ξεπεραστούν σιγά-σιγά», ήταν αρχικά τα λόγια του.

 Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι τα εγκαύματα θα είναι σοβαρότερα αν δεν φορούσε δεύτερο ράσο. «Ήταν ακριβώς πίσω μου όταν έριξε το καυστικό υγρό και έπεσε σχεδόν όλο στην πλάτη μου. Ευτυχώς φορούσα δύο ράσα, αυτό με έσωσε, τα ράσα και το καλυμμαύκι. Τα ράσα μου σχεδόν αμέσως έλιωσαν, αυτό με έσωσε, αλλιώς θα είχα σοβαρό πρόβλημα στην πλάτη» είπε και πρόσθεσε: «έχουμε προστασία, υπήρχε αστυνομικός από το ΑΤ Συντάγματος, ο οποίος ευτυχώς και τον σταμάτησε, αν και τραυματίστηκε και ο ίδιος».

 Είχε απειλήσει ξανά στο παρελθόν

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Σεβαστιανός Σωμαράκης, ο δράσης τους είχε απειλήσει και πέρσι όταν έγινε το πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο που αποφάσισε την καθαίρεση του. Ωστόσο τότε είχε περιοριστεί μόνο σε λεκτικές απειλές.

 Σε άλλο κομμάτι της συνέντευξης του του αποκάλυψε ότι ο δράστης είχε και δεύτερο μπουκάλι με καυστικό υγρό μαζί του. «Η πρόθεση του ήταν να κάνει όσο περισσότερο κακό μπορούσε. Σκόρπαγε με μένος και προς όλες τις κατευθύνσεις το υγρό».

 Ο Γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου ανέφερε επίσης ότι ο δράστης ήταν αμετανόητος μέχρι και τη στιγμή που του πέρασαν χειροπέδες. «Έλεγε θα δείτε τι θα πάθετε. Σε εμένα είπε “θα σε κανονίσω αργότερα”. Στον Άγιο Ζακύνθου είπε ότι δεν θα προλάβει να πάει στην Μητρόπολη του. “Θα σκοτώσω τον Βέροιας”», συμπλήρωσε ο Σεβαστιανός Σωμαράκης.