Ορκίστηκαν οι νέοι Ανθυπολοχαγοί, Όπλων και Σωμάτων του Στρατού Ξηράς και έλαβαν τα ξίφη τους από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Έυελπίδων (ΣΣΕ), στη Βάρη Αττικής.

Πρόκειται για 230 νέους Ανθυπολοχαγούς Τάξεως 2021 της Σχολής, που φέρουν την ιστορική ονομασία του Ήρωος αποφοίτου της Σχολής «Επίλαρχος Κωνσταντίνος Τζαβέλας», εκ των οποίων οι 189 είναι από την Ελλάδα, 35 από την Κύπρο, 1 από την Αρμενία, 2 από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, 1 από το Μαυροβούνιο και 2 από τη Μολδαβία.


Επίσης από αυτούς οι 197 είναι των Όπλων (συμπεριλαμβανομένων όλων των αλλοδαπών) και 33 των Σωμάτων. Σημειώνεται ότι οι εκ Κύπρου νέοι Ανθυπολοχαγοί ΔΕΝ θεωρούνται «αλλοδαποί» και είναι μοιρασμένοι στα Όπλα και Σώματα, όπως και οι εξ Ελλάδος συνάδελφοί τους και συμμαθητές τους. Για ιστορικούς λόγους να σημειωθεί ότι ο Αρχηγός της Τάξεως επέλεξε το Όπλο της Αεροπορίας Στρατού.

Εκτός της Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία, ως προελέχθη επέδωσε τα ξίφη στους ορκισθέντες, στην τελετή παρέστησαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος 
Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιναύαρχος ΛΣ Θεόδωρος Κλιάρης και ΠΣ Αντιστράτηγος ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης, εκπρόσωποι των κομμάτων, της Εκκλησίας και της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, καθώς και συγγενείς των νέων Ανθυπολοχαγών της Τάξεως 2021 της Σχολής.