Συνεχίζονται και σήμερα – με μικρή πτώση – οι υψηλές θερμοκρασίες σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, ο οποίος αποκάλυψε μιλώντας στο MEGA ότι από Τρίτη έρχεται νέο κύμα καύσωνα στη χώρα.

Σήμερα, Κυριακή, αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά της χώρας, ωστόσο στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας αναμένεται ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από 4 έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο αναμένονται βοριάδες 5-6 μποφόρ τοπικά.

Στην Αττική αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις με πολλά μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως και 5 μποφόρ.


Το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει και στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παρατηρηθούν λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως και 4 μποφόρ.

Τις επόμενες ημέρες δεν αλλάζει τίποτα ως προς τα φαινόμενα, όμως η σκόνη θα εκτοπιστεί τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη αναμένεται νέα θερμή εισβολή.


Άγγιξε τους 43 βαθμούς η θερμοκρασία το Σάββατο

Η μέγιστη θερμοκρασία τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου ξεπέρασε τους 42C στη Μεσσηνία και στη Φθιώτιδα.

Συγκεκριμένα, οι μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφτηκαν στο μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στα Αρφαρά Μεσσηνίας με 42,9 βαθμούς Κελσίου και στην Αγία Τριάδα Φθιώτιδας με 42,2. Ακολούθησαν Στυλίδα Φθιώτιδας (41,8), Τρίκαλα (41,7), Δένδρα Τυρνάβου (41,4), Πλατανούλια Λάρισας (41,4) και Ασπρόπυργος (41,3).