Δύο νεκροί είναι ο απολογισμός σφοδρής σύγκρουσης δύο οχημάτων που σημειώθηκε στις 6 το πρωί στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης.

Το θανατηφόρο τροχαίο συνέβη στη συμβολή των οδών Στ. Βουτυρά και Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, ενώ στο σημείο κλήθηκε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής που πραγματοποίησε επιχείρηση απεγκλωβισμού των θυμάτων.

Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος ερευνώνται από την Τροχαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «MEGA», το ένα εκ των δύο ΙΧ που εμπλέκονται στο τροχαίο βγήκε εκτός πορείας, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και χτύπησε διερχόμενο όχημα.

Από τη μετωπική σύγκρουση, ο ένας οδηγός έχασε ακαριαία τη ζωή του και ο δεύτερος μετά από λίγο.

Και οι δύο οδηγοί φαίνεται πως είχαν αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.

«Μένω λίγο πιο πάνω, άκουσα τη σφοδρότητα της σύγκρουσης και ήρθα. Το γκρίζο αυτοκίνητο πήρε παραμάζωμα δέντρα και κατέληξε στο αντίθετο ρεύμα, ενώ το λευκό όχημα ερχόταν. Ο οδηγός του λευκού οχήματος φορούσε ζώνη. Στο γκρι όχημα ο οδηγός λογικά δεν φορούσε ζώνη, γιατί βρέθηκε στη θέση του συνοδηγού, ανέφερε μάρτυρας, που έφτασε στο σημείο λίγα λεπτά μετά το δυστύχημα.

«Σε αυτόν τον δρόμο αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, έχουν γίνει πολλά σοβαρά ατυχήματα. Πρέπει να ρυθμίσουν κάπως τα φανάρια. Πολλοί οδηγοί χάνουν τον έλεγχο και πέφτουν και πάνω σε σταθμευμένα οχήματα», πρόσθεσε ο ίδιος.