Θεούς και δαίμονες απειλούσε ο 37χρονος αρχιμανδρίτης Θεοφύλακτος Κόμβος, που το απόγευμα της Τετάρτης σκόρπισε τον τρόμο μέσα στο Συνοδικό Δικαστήριο της Μονής Πετράκη στο Κολωνάκι, όταν εκτόξευσε βιτριόλι πάνω σε εφτά μητροπολίτες, στο γραμματέα του Συνοδικού, σε δύο δικηγόρους και σε έναν αστυνομικό που επιχείρησε να τον συλλάβει.

Οι αποκαλύψεις γύρω από τον κληρικό δεν έχουν τέλος. Οι μαρτυρίες σε βάρος του προκαλούν σοκ στην κοινή γνώμη, αλλά όχι και στους εκκλησιαστικούς κύκλους, τους οποίους είχε απασχολήσει κατά καιρούς με συλλήψεις, οικονομικά σκάνδαλα, απειλές, ακόμα και χειροδικίες και την Τετάρτη επρόκειτο να προχωρήσουν στην οριστική του καθαίρεση.

Στο κατηγορητήριο, εκτός από κλοπές από το ταμείο της εκκλησίας, το παγκάρι, τα δανεικά κι αγύριστα σε πιστούς, τα επεισόδια έξω από μονές, τις απειλές, τις συλλήψεις για κατοχή κοκαΐνης, εμφανίζεται να έκλεινε ραντεβού σε δύο γνωστά ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, όπου επιδιδόταν σε χρήση ναρκωτικών και σεξ με ομοφυλόφιλους άνδρες! Συγκεκριμένα αναφέρει: «…Τα τελευταία δυο έτη εις μη ακριβώς γνωστάς ημερομηνίας μετέβαινες εις ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, όπως το “ΊΛΙΟΝ” και το “ΑΝΑΤΟΛΙΑ”, με συχνότητα δύο φορές μηνιαίως, όπου διανυκτέρευες και συναντούσες προμηθευτές ναρκωτικών με τους οποίους έκαμες χρήσιν ναρκωτικών ουσιών από κοινού και συνευρίσκεσο σεξουαλικώς παρά φύσιν στοματικώς και πρωκτικώς δια προσωπικήν σου ευχαρίστησην…»!

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις

Ξεχωριστό κεφάλαιο στο «κατηγορητήριο καταλαμβάνουν τα απειλητικά μηνύματα τα οποία έστειλε στις 4 και στις 5 Μαΐου 2019 προς το μητροπολίτη Τριπόλεως Λιβύης, κ. Θεοφύλακτο, ο οποίος τον είχε χειροτονήσει. Όπως αναφέρει η κυριακάτικη εφημερίδα «ΜΠΑΜ στα γεγονότα», μεταξύ άλλων τον απειλούσε με αποκαλύψεις σχετικά με τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, ενώ τον απειλούσε ότι θα στείλει και Ρομά, συγγενείς της μάνας του, προκειμένου να πυροβολήσουν το σπίτι του!

«Θα σε ξεφτιλίσω στον ιντερνέτ»

«Ο Χριστός επάνω στον Σταυρό ήταν και συγχώρεσε τους σταυρωτές τους. Αυτή είναι η αγάπη που έχετε μέσα σας; Δεν ντρέπεστε καθόλου; Αντί να γίνετε πάπλωμα αν έκανα ένα σφάλμα να μου δώσετε ένα χέρι να σηκωθώ μου δίνεται και κλωτσιά να βρεθώ παραπέρα. Τα δικά σας τα ξεχάσατε που έφερνες τον γκόμενο στη Λιβύη και ο Μοζαμβίκης που έπαιρνα τα τεκνά μπροστά στα μάτια μου, θα σας ξεφτιλίσω παντού. Μέχρι την τηλεόραση θα σας βγάλω χαμένα παρτάλια, ετοιμάσου για εγκεφαλικό… ρώτησες να μάθεις την αλήθεια; Εγώ θα τα βγάλω τα ράσα, αλλά θα σας καταστρέψω… Θα σε ξεφτιλίσω στον ιντερνέτ… Σε πήραν τηλ να σε συμβουλευτούν πως μπορούν να βοηθήσουν και το έκλεισες στους ανθρώπους… Ένα χρόνο κάνω τοξικολογικές και βγαίνουν καθαρές ας αθωωθώ από το δικαστήριο… Θα σας γαμήσω ότι έχετε και δεν έχετε… εγώ είμαι πούστης στο σώμα εσείς στην ψυχή γαμώ τα καντήλια σας που σας ανάβουν θα σας ισοπεδώσω να το θυμάσαι… Το σόι της μάνας μου είναι Ρομά 300 ευρώ είσαι για εμένα. Έρθουν 7 αγροτικά με τις καραμπίνες να σου κάνουν καινούργιο το σπίτι… Βουνό με βουνό δεν σμίγει μην σε πετύχω πουθενά. Τώρα να δεις τι θα ανεβάσω στο ίντερνετ…».

Στις 5 Μαΐου 2019 έστειλε στον κ. Θεοφύλακτο το εξής μήνυμα: «ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΟΜΕΝΟ ΣΟΥ Γ.Φ. (σ.σ. τα στοιχεία του προσώπου καταγράφονται) ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΟ…ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΣ ΞΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΑΝΗΛΙΚΟΣ…».

Στο κλητήριο θέσπισμα επίσης σημειώνονται ότι ο κατηγορούμενος έστειλε απειλητικά και συκοφαντικά μηνύματα και στον πρωτοσύγκελο αρχιμανδρίτη, Αθηναγόρα Μπίρδα, αλλά και οι σοβαρές, αν μη τι άλλο, καταγγελίες που είχε κάνει στα προσωπικά του μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου έγραφε ότι «Οι περισσότεροι Μητροπολίτες, Επίσκοποι και Πρωτοσύγκελοι είναι ομοφυλόφιλοι και παιδόφιλοι, αν δεν δεχτείς τις ανήθικες προτάσεις τους σε έχουν εξορία και black list», καθώς και αυτά που είχε γράψει για το μητροπολίτη Βέροιας. «Άλλος θεομπαίχτης, υποκριτής, φιλοχρήματος, όπου θέλει βοηθάει, γυρίζει την εικόνα από εδώ και από εκεί και βγάζει χρήματα… Δείχνει ότι έχει αγάπη, μόνο αγάπη δεν έχει ο ψεύτης, ο υποχθόνιος».

Ο 37χρονος αρχιμανδρίτης αναμένεται να απολογηθεί σήμερα στον τακτικό ανακριτή κατηγορούμενος για το κακούργημα της βαριά σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή μετά από δίωξη που του άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γεώργιος Νούλης και στη συνέχεια θα αποφασιστεί αν θα προφυλακιστεί ή αν χρήζει ψυχιατρικής νοσηλείας.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time