Κακά Κορίτσια
Κακά Κορίτσια Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
Θεοφυλακτος_Κομβος
Ελλάδα

Μονή Πετράκη: Οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό ο πρώην αρχιμανδρίτης που πέταξε βιτριόλι σε επτά μητροπολίτες (Βίντεο)

Δεν αποκλείεται να νοσηλευτεί στο ψυχιατρείο

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο Θεοφύλακτος Κόμβος , ο ιερέας με το βιτριόλι, ενώ έγινε δεκτό το αίτημά του για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Αμέσως μετά την απολογία του πήρε τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να νοσηλευτεί στο ψυχιατρείο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ιερωμένος προξένησε από πρόθεση βαριά σωματική βλάβη σε 9 άτομα, 7 μητροπολίτες, έναν αρχιμανδρίτη και έναν αστυνομικό. Ωστόσο, στην απολογία του ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε μετανιωμένος εκφράζοντας μάλιστα τη... συμπόνια του στο πρόσωπο των θυμάτων του.

«Ευθύς εξαρχής επιθυμώ να εκφράσω την αμέριστη συμπόνια στους παθόντες και στους συγγενείς και οικείους των τραυματισθέντων. Είμαι απόλυτα συγκλονισμένος και συντετριμμένος από το περιστατικό και μοναδική μου σκέψη και μέλημα είναι να συμπαρασταθώ με κάθε δυνατό τρόπο στους παθόντες, προκειμένου να απαλύνω τη βλάβη που προκάλεσα εκ της ακούσιας συμπεριφοράς μου», αναφέρει. Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι έφτασε ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου εξαιτίας μιας σκευωρίας. «Ήταν μια σκευωρία η υπόθεση του 2018 της μικροποσότητας του 1,8 γραμμαρίων».

Ο ίδιος κατονομάζει τους ηθικούς αυτουργούς της σκευωρίας και υποστηρίζει ότι γνώριζε πράγματα για τους δύο «διώκτες» του, καθώς «γνώριζα παραπτώματα όπως αυτό της παιδοφιλίας και της ομοφυλοφιλίας».

Όπως υποστηρίζει, η Εκκλησία ήταν και είναι η διαφυγή του από τα ψυχικά προβλήματα που αντιμετωπίζει από μικρό παιδί. «Πριν από 1,5 μήνα βρήκα ένα τηλέφωνο από μια ομάδα χημική στο Διαδίκτυο και αγόρασα στην τιμή των 45 ευρώ το υγρό, το οποίο με διαβεβαίωσαν πως είναι χημικό για τους αγρούς, για τα χόρτα. Αυτό που ήθελα να πράξω ήταν κακό στον εαυτό μου, αν ήταν αρνητική η απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου. Πάντα κακό στον εαυτό μου ήθελα και θέλω να κάνω, έχοντας και διαγνώσεις των ιατρών πως πάσχω από μανιοκατάθλιψη και μεικτή κατάθλιψη με κρίσεις πανικού, έχοντας έντονα συμπτώματα ψυχοσωματικά.
Ο λόγος που έκανα την απονενοημένη μου πράξη, για να κάνω κακό στον εαυτό μου, καθώς η απόφαση της καθαίρεσής μου ήταν προειλημμένη και απόδειξη αυτού ήταν πως δεν με άφηναν καν να μιλήσω. Όταν μου ανακοινώθηκε η απόφαση, σε ένδειξη αγανάκτησης και πόνου ψυχής, έβγαλα το καυστικό υγρό και έριξα πρώτα σε μένα, εξ αυτού του λόγου φέρω και ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια. Ύστερα όμως θόλωσα και διασκόρπισα το υγρό στον αέρα, χωρίς να έχω πρόθεση να βλάψω κανέναν από τους μητροπολίτες ή τους παρευρισκόμενους».

Δείτε το βίντεο


*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time