Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτονται όλο και περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από την κοινή ζωή του ζευγαριού των Γλυκών Νερών, που ξεκίνησε σαν παραμύθι στις 15 Ιουλίου του 2019, με τον ονειρικό γάμο των δύο στην Πορτογαλία, για να καταλήξει στον εφιάλτη της 11ης Μαΐου, μέσα στη σοφίτα του τρόμου της οδού Παναγούλη, όπου η νεαρή Καρολάιν βρήκε «αργό και βασανιστικό θάνατο» από τα χέρια του παιδικού της έρωτα.

Το νεαρό κορίτσι φαίνεται πως δεν ήθελε να «χαλάσει» την εικόνα που μαζί με τον 32χρονο πιλότο παρουσίαζαν προς τα έξω, τόσο επειδή κατά τη μακρά περίοδο της πανδημίας (εποχή που η σχέση τους επιδεινώθηκε ραγδαία) δεν μπορούσε να βρεθεί κοντά στην οικογένειά της όσο και γιατί φοβόταν πολύ τον «επικίνδυνο» σύζυγό της.

Η πραγματικότητα που βίωνε καθημερινά ήταν πολύ διαφορετική, έτσι όπως τουλάχιστον παρουσιάζεται μέσα από τα κωδικοποιημένα ημερολόγιά της, όπου διαρκώς αναφερόταν στην επιθυμία της να εγκαταλείψει το σύζυγό της.

Δεν είχαν ερωτική σχέση

Τα σύννεφα στο γάμο του Μπάμπη με την Καρολάιν εμφανίστηκαν πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, ενώ οι πρώτες νύξεις της κοπέλας ότι θα τον εγκατέλειπε έγιναν ένα μήνα μετά τη γέννηση του παιδιού της.

Πληροφορίες θέλουν την Καρολάιν να είχε αναφέρει στη σύμβουλο ψυχικής υγείας ότι ήθελε να χωρίσει και στην τελευταία τους συνεδρία στις αρχές Φεβρουαρίου. Εκείνο το διάστημα τοποθετείται και το μήνυμα προς την «ψυχολόγο» Ελένη Μυλωνοπούλου από την Καρολάιν (η ίδια θεωρεί ότι το έστειλε ο πιλότος) για διακοπή των συνεδριών με το επιχείρημα ότι η νεαρή μητέρα ήταν καλύτερα.

«Δεν υπήρχε καμιά ερωτική σχέση μεταξύ τους από το περασμένο φθινόπωρο και υπήρχε όξυνση που μεγάλωνε κάθε ημέρα. […] Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι το πρόβλημα δεν ήταν οι ψυχολογικές μεταπτώσεις της Καρολάιν λόγω της εγκυμοσύνης της και υπήρχε πιθανόν άλλος λόγος», σημειώνεται.

«Ήταν διάχυτος ο φόβος που αισθανόταν η Καρολάιν στις συνεδρίες της» ανέφερε η Σταματία Μάρκου, δικηγόρος της Ελένης Μυλωνοπούλου. «Γι’ αυτό και απαιτούσε η εντολέας μου να κλείνει καλά η πόρτα, ώστε να μην ακούει κάτι ο σύζυγος της 20χρονης. Είχε αποκαλύψει ότι δεν υπήρχε καμία σχέση μεταξύ τους, ούτε σεξουαλική, τους τελευταίους μήνες. Ήταν πολλά τα προβλήματα που υπήρχαν στο ζευγάρι».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, το ρήγμα στις σχέσεις της Καρολάιν και του συζύγου της υπήρχε τουλάχιστον τους τελευταίους 16 μήνες, ενώ από τον Ιούλιο του 2020, είχε αναφέρει στον 32χρονο πιλότο ότι ήθελε να φύγει από το σπίτι, όπως αποδεικνύεται από διαγραμμένο ηλεκτρονικό κείμενο που ανασύρθηκε.

Ρήξη στη σχέση της Καρολάιν με την οικογένεια Αναγνωστόπουλου

Οι προστριβές του ζευγαριού ξεκίνησαν με την εγκυμοσύνη της 20χρονης. Ρήξη δεν υπήρχε μόνο στο εσωτερικό του ζευγαριού, αλλά και μεταξύ της Καρολάιν και των πεθερικών της. Η νεαρή απέδιδε στην οικογένεια του πιλότου ότι αδιαφορούσαν για εκείνη και ότι απέφευγαν να βοηθήσουν οικονομικά. Επιπλέον, είχε γίνει γνωστό ότι η οικογένεια του πιλότου δεν έβλεπε με καλό μάτι το γάμο τους και για το λόγο αυτό ο Μπάμπης και η Καρολάιν παντρεύτηκαν σε θέρετρο της Πορτογαλίας, χωρίς τους γονείς τους. Όπως, μάλιστα, έκανε γνωστό η Σταματία Μάρκου, η νεαρή κοπέλα έψαχνε σπίτι, είτε στο Σύνταγμα είτε στο Χαλάνδρι, για να μπορέσει να απομακρυνθεί από το σύζυγό της.

Θέμα ημερών η αποκάλυψη του κινήτρου

Για εκπλήξεις και ιδιαιτερότητες γύρω από την προσωπικότητα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έκανε λόγο η Σταματία Μάρκου, δικηγόρος της συμβούλου ψυχικής υγείας Ελένης Μυλωνοπούλου, που έβλεπε τακτικά και επί μήνες στο γραφείο της το νεαρό ζευγάρι. Η ίδια ανέφερε ότι εντός των ημερών πιθανότατα θα αποκαλυφθεί και το κίνητρο πίσω από τη στυγερή δολοφονία της νεαρής μητέρας. Ωστόσο, αρνητικό στοιχείο στην όλη υπόθεση χαρακτηρίζεται η πληροφορία ότι το κινητό τηλέφωνο του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου παραδόθηκε σχεδόν 20 ημέρες μετά τη δολοφονία της Καρολάιν, διάστημα κατά το οποίο ο ίδιος εξαφάνισε όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία που υπήρχαν σε βάρος του, όσο προσπαθούσε να χτίσει το ακλόνητο άλλοθί του.

Παράλληλα, στο ίδιο διάστημα, οι αστυνομικοί φέρεται να έχασαν την ευκαιρία να παρακολουθούν τις συνομιλίες του, το περιεχόμενο των οποίων δεν δύναται να ανακτηθεί. «Η εντολέας μου έδωσε στις Αρχές μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Θα υπάρξουν κι άλλες εκπλήξεις σε αυτήν την υπόθεση όσον αφορά στην προσωπικότητα του δράστη. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες που δεν έχουν διαρρεύσει» τόνισε.

Όπως υπογράμμισε η κ. Μάρκου, η Καρολάιν είχε αποκαλύψει στη σύμβουλο ότι η σχέση της είχε φτάσει σε τέλμα, ότι είχε κάνει μια λάθος επιλογή, ότι φοβόταν πάρα πολύ τον Αναγνωστόπουλο και της ζητούσε συμβουλές πώς να διαχειριστεί το πρόβλημα αυτό. Η σύμβουλος, σύμφωνα πάντα με τη δικηγόρο της, προέτρεψε την Καρολάιν να μιλήσει με τη μητέρα της, αλλά εκείνη αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν θέλει να την απογοητεύσει.

Η επίσκεψη στην «ψυχολόγο» τρεις μέρες μετά το έγκλημα

Η δικηγόρος είπε ακόμα ότι ενδεχομένως από αυτές τις λεπτομέρειες να γίνει γνωστό το κίνητρο του εγκλήματος, ενώ αποκάλυψε πως ο πιλότος επισκέφτηκε την «ψυχολόγο» μετά την κατάθεσή της στην αστυνομία -δηλαδή τρεις μέρες μετά τη δολοφονία της Καρολάιν- (έως τώρα ήταν γνωστό ότι υπήρξε μόνο τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους) και την παραίνεσε να προχωρήσει σε συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης για να παρουσιάσει την «παραμυθένια» σχέση του ζευγαριού.

«Η Καρολάιν είχε αποκαλύψει από την πρώτη στιγμή στην εντολέα μου τους φόβους για το σύζυγό της, ενώ έμμεσα η σύμβουλος εκβιάστηκε από τον καθ’ ομολογίαν δράστη. Πήγε και την βρήκε από κοντά. Είχε το θάρρος! Η εντολέας μου φρόντισε να μην είναι μόνη, ακριβώς επειδή τον φοβόταν» κατέληξε η κ. Μάρκου.

Σημαντική ήταν και η μαρτυρία στο Mega του πνευματικού αδελφού της Καρολάιν (βαφτισιμιού της μητέρας της): «Μετά τη γέννα δεν ήταν καλά και το έδειχνε. Την πίεζε ο Μπάμπης για κάποια πράγματα που δεν ήθελε να γίνουν ή να κάνει. Σαν να σχεδίαζε κάτι και να μην ήθελε να κάνει αυτό που της έλεγε ο Μπάμπης», πρόσθεσε.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time