Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά από πολύωρη απολογία, ο 49χρονος κατηγορούμενος για την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη.

Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι και προανακριτικά όταν και ομολόγησε την κινηματογραφική κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος φέρεται να ανέφερε ότι δεν είχε συνεργό, δεν είχε σκοπό να πουλήσει τους πίνακες τόσο στην Ελλάδα και όσο στο εξωτερικό και ότι δεν τους παρέδωσε γιατί οι αρχές θα έφταναν στα ίχνη του από τα αποτυπώματα επάνω στους πίνακες.

Τελικά, οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τον 6ο τακτικό ανακριτή, Αθανάσιο Μαρνέρη και τον αρμόδιο εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων.

Μυστήριο με το έργο του Μονκάλβο

Η τύχη του τρίτου έργου, του Ιταλού ζωγράφου, Γκουλιέλμο Κάτσια ή αλλιώς Μονκάλβο, είναι αυτή που προβληματίζει τις Αρχές. Όπως ισχυρίζεται ο ελαιοχρωματιστής, τον κατέστρεψε πριν καν προλάβει να απομακρυνθεί από τον τόπο του εγκλήματος.

Τον Σεπτέμβριο του 2019, όμως, ένα σχέδιο σχεδόν πανομοιότυπο, αυτό στα δεξιά, εμφανίστηκε στον ηλεκτρονικό κατάλογο οίκου δημοπρασιών στη Φλωρεντία.

Κεχαγιόγλου: Μετανιωμένος ο εντολέας μου

Μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να κριθεί προφυλακιστέος ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής ο δικηγόρος του, Σάκης Κεχαγιόγλου, χαρακτήρισε αναμενόμενη την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα. Ο ίδιος ανέφερε πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις σε δικονομικό επίπεδο από τις οποίες μπορεί και να αλλάξει η τύχη του κατηγορούμενου. Ο κ. Κεχαγιόγλου επανέλαβε ότι ο εντολέας του είναι μετανιωμένος και ότι με τις κινήσεις του βοήθησε τις αρχές να βρεθούν οι πίνακες. Ακόμη ανέφερε ότι το τρίτο έργο που έκλεψε καταστράφηκε σε συνθήκες σκότους για να διαφύγει και στην συνέχεια πέταξε το έργο. Τέλος ο συνήγορος ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος έδρασε μόνος του