Την Κυριακή αναμένεται να επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα, με ήλιο και υποφερτή ζέστη. Από το πρωί λοιπόν ηλιοφάνεια προβλέπεται στις περισσότερες περιοχές , η οποία θα διατηρηθεί και για το υπόλοιπο της ημέρας στα δυτικά και νότια και στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου.

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός 

Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στις υπόλοιπες περιοχές το μεσημέρι, δηλαδή στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, με ενδεχόμενο βροχών στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Βροχές όμως αρκετά περιορισμένες σε έκταση και μικρής διάρκειας. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 33 στη βόρεια Ελλάδα,34-35 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τοπικά 36 στη Θεσσαλία και λίγο πιο χαμηλή στο Αιγαίο, θα προσεγγίσει τους 29-31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στα πελάγη βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ και μόνο στα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι λίγο πιο ενισχυμένοι , όπου θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 6-7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με ενδεχόμενο να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά, επηρεάζοντας κυρίως τα βόρειο- βορειοανατολικά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-33 βαθμούς και οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με αραιή συννεφιά, η οποία το μεσημέρι πρόσκαιρα θα πυκνώσει, τόσο μέσα στην πόλη, όσο και στη Χαλκιδική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-33 και οι άνεμοι αρχικά βόρειοι 3-5 μποφόρ, θα στραφούν σε νοτιάδες.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες, η νέα βδομάδα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα με παροδική συννεφιά στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και βροχές κυρίως στα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν και κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος, με περισσότερη ζέστη, καθώς το θερμόμετρο θα φτάσει τους 34-37 στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και 31 -34 βαθμούς Κελσίου στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στα Δωδεκάνησα μέχρι 6 μποφόρ, νοτιοανατολικοί 3-5 μποφόρ στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές, το βράδυ θα στραφούν και πάλι σε βοριάδες.

Κλείνοντας, την Τρίτη στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά , το μεσημέρι προβλέπονται νεφώσεις , με βροχές κυρίως σε ορεινές περιοχές. Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά το μεσημέρι και σε πιο πεδινές περιοχές από την κεντρική Στερεά και νοτιότερα.

Η θερμοκρασία στους 33-36 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι με βοριάδες στα πελάγη που θα πνέουν έως 5 τοπικά και 6 μποφόρ.