Την Κυριακή θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα, με ήλιο και υποφερτή ζέστη. Από το πρωί ηλιοφάνεια προβλέπεται στις περισσότερες περιοχές, ενώ τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, με ενδεχόμενο βροχών στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 33 στη βόρεια Ελλάδα, 34 – 35 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τοπικά 36 στη Θεσσαλία και λίγο πιο χαμηλή στο Αιγαίο, θα προσεγγίσει τους 29 – 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη βορειοδυτικοί 3 – 5 μποφόρ και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι λίγο πιο ενισχυμένοι στα 6 – 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με ενδεχόμενο να ψιχαλίσει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 – 33 βαθμούς και οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες 3 – 5 μποφόρ. Στη Θεσσαλονίκη, η μέρα θα ξεκινήσει με αραιή συννεφιά η οποία το μεσημέρι θα πυκνώσει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 – 33 και οι άνεμοι βόρειοι 3 – 5 μποφόρ.

Τη Δευτέρα, με παροδική συννεφιά στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και βροχές κυρίως στα βόρεια, θα ξεκινήσει η εβδομάδα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος, με περισσότερη ζέστη, καθώς το θερμόμετρο θα φτάσει τους 34 – 37 στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στα Δωδεκάνησα μέχρι 6 μποφόρ, νοτιοανατολικοί 3 – 5 μποφόρ στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές, το βράδυ θα στραφούν και πάλι σε βοριάδες.