Βούλιαξε η Αθήνα χθες το βράδυ κι ήταν τόσος πολύς ο κόσμος στο κέντρο, που σχημάτιζε ουρές έξω από κέντρα διασκέδασης, με υπαίθριο χώρο (ταράτσα, αυλή κτλ), περιμένοντας να μπει έχοντας το πιστοποιητικό ανά χείρας.

Στην Πλάκα, το Θησείο, το Κουκάκι, στο Μοναστηράκι, στο Ψυρρή, στο Μεταξουργείο, τα Εξάρχεια και στο Κολωνάκι τα parapolitika.gr κατέγραψαν τη μεγάλη κινητικότητα χαρακτηριστικά της οποίας ήταν η μη χρήση μάσκας όχι μόνο από τους νέους αλλά και από τους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες και η μη τήρηση αποστάσεων. Η μαζική έξοδος διήρκεσε μέχρι το πρωί καθώς αυτό είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο χωρίς περιορισμούς στο ωράριο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης.





Τι ορίζει η ΚΥΑ


Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση της 2ας Ιουλίου ( ΕΚ 2879/Β/2-7-2021, ΚΥΑ Δ1 α/Γ.Π.οικ. 41332/2021), τα κλειστά κέντρα διασκέδασης (μουσικές σκηνές, μπουάτ) και οι κλειστοί χώροι δεξιώσεων εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας.

Λειτουργούν μόνο τα ανοικτά (υπαίθρια) περιλαμβανομένων και αυτών με ανοιγόμενη οροφή, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

- Είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) πληρότητα

- Υποχρεωτική επίδειξη κατά την είσοδο:

α) πιστοποιητικού εμβολιασμού ή

β) βεβαίωσης αρνητικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα προσέλευσης. Η αρνητική διάγνωση του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test αποδεικνύεται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης, ή

γ) πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν και υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους:

- Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής

- Μέχρι δέκα (10) άτομα ανά τραπέζι

Τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής των Παραρτημάτων 2 έως 4 της ΚΥΑ,

- Χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο (2) σκαμπό μαζί, απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό και φιλοξενία και όρθιων πελατών.