Ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης και ο Παναγιώτης Καραγιάννης, αναλαμβάνουν τα ηνία της Αρχής για την Καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, στις θέσεις Πρόεδρου και Αντιπροέδρου αντίστοιχα, μετά την έγκριση από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, για διορισμό τους.

Ο Χ. Βουρλιώτης έχει υπηρετήσει επί 40 έτη το δικαστικό σώμα και τον εισαγγελικό κλάδο αδιαλείπτως.

«Η λιτότητα, η περιεκτικότητα και η σαφήνεια». Αυτά είναι σύμφωνα με τον κ. Βουρλιώτη τα τρία χαρακτηριστικά του δικαστικού σημειώνοντας πως πάντα προτιμούσε λίγα λόγια και χωρίς πολλά-πολλά.

«Από πολύ φτωχή οικογένεια»

«Προέρχομαι από πολύ φτωχή οικογένεια και δεν είχα ποτέ κανέναν να με στηρίξει να με προστατεύσει και να με προωθήσει», τόνισε ο κ. Βουρλιώτης και εξήγησε γιατί δέχθηκε την πρόταση που του έγινε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρα.

«Δέχθηκα την πρόταση που μου έγινε, γιατί ο πρόεδρος και τα μέλη απολαμβάνουν ανεξαρτησίας και αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό», είπε ο έμπειρος δικαστικός και συνέχισε: «Σε κάθε περίπτωση θα αποφύγω την ακρότητα δεν είμαι σερίφης αλλά ούτε και εξομολογητής να δίνω συγχωροχάρτια».

«Πέρασα δύσκολες στιγμές»

«Δεν προτίθεμαι να εξαφανίσω υποθέσεις, αλλά ούτε και να βλάψω ανθρώπους. Δεν θα γίνω υπαίτιος μιας οικονομικής καταστροφής ατόμου ή νομικού προσώπου», ξεκαθάρισε ο κ. Βουρλιώτης και συνέχισε: « Δεν υπάρχει περίπτωση να με πλησιάσουν ΜΜΕ, πέρασα πολύ δύσκολες στιγμές αλλά ποτέ δεν δέχθηκα να μου υπαγορεύσουν καμία πρόταση στο έργο μου».

«Αν δεν κάνω το καθήκον μου…»

Κλείνοντας την ομιλία του ο Χ. Βουρλιώτης τόνισε: «Σας διαβεβαιώ αν για οποιαδήποτε λόγο δεν μπορέσω να ανταποκριθώ και επιτελέσω το καθήκον μου σωστά μονός μου και οικειοθελώς θα απομακρυνθώ από την αρχή!».



Ποιος είναι ο Χ. Βουρλιώτης

Με άριστη νομική κατάρτιση, αψεγάδιαστη δικαστική σταδιοδρομία και άριστη έξωθεν μαρτυρία, ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που υπέγραψε το παραπεμπτικό πόρισμα για τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση.  Ο κ. Βουρλιώτης είχε αναλάβει την υπόθεση με εντολή από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, και σε ελάχιστο χρόνο, αξιοποιώντας το υλικό των διωκτικών αρχών, παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό πόρισμα.

Πριν γίνει ο νεότερος αντεισαγγελέας στην ιστορία του Αρείου Πάγου, είχε υπηρετήσει ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και νωρίτερα της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας.

Άλλες υποθέσεις που είχε χειριστεί ήταν οι παράνομες πανεπιστημιακές μεταγραφές και η προστασία που πουλούσαν αστυνομικοί από τμήμα της Θεσσαλονίκης. Ο Χ. Βουρλιώτης υπήρξε καθηγητής στη Σχολή Δικαστών και μέλος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών κατά τη σύνταξη νομοσχεδίων.