Περισσότεροι από 55.000 νέοι και νέες, ηλικίας 18 – 24 ετών, έχουν ήδη κλείσει τα ραντεβού τους προς εμβολιασμό ή έχουν ήδη εμβολιαστεί κατά του νέου κοροναϊού στη χώρα μας, με περισσότερους από 13.500 νέους και νέες αυτή της ηλικιακής κατηγορίας να έχψουν σπεύσει το τελευταίο 24ωρο, προικειμένου να κλείσουν τα ραντεβού τους προς εμβολιασμό.

Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της ελληνικής κυβέρνησης για την πορεία των εμβολιασμών στο αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα, καθώς και από όσα δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στη σχετική κίνηση του τελευταίου εικοσιτετραώρου, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «μετά από πολύ καιρό εχθές είχαμε 56.000 πολίτες που έκλεισαν ραντεβού, εκ των οποίων οι 13.500 είναι νέοι ηλικίας 18-24 ετών. Είχαμε καιρό να δούμε αυτό το νούμερο».

«Αυτό σημαίνει ότι στην προσπάθεια που κάνουμε οργανωμένα, ανταποκρίνονται οι πολίτες και η κοινωνία γιατί όλοι καταλαβαίνουν την αναγκαιότητα να φύγουμε μπροστά και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε πάνω από 75% σε κάλυψη εμβολιασμού στις ηλικίες από 60 ετών και πάνω και το ποσοστό αυτό συνεχίζει να ανεβαίνει. Όμως, οι μεταλλάξεις είναι δυστυχώς στην καρδιά μιας πανδημίας. Είδαμε τη βρετανική, τώρα έχουμε τη μετάλλαξη Δ, την ινδική, που βλέπετε ότι μεταδίδεται γρήγορα και εύκολα», υπογράμμισε ο ίδιος,

«Είναι κάτι το οποίο μας απασχολεί, καθώς όπως λένε οι επιστήμονές μας θα επικρατήσει και στην Ελλάδα. Το αντιμετωπίζουμε επιστημονικά πρώτα, με την επιδημιολογική επιτήρηση, τα εργαλεία και τους δύο βραχίονες που έχουμε, τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία», επισήμανε ο υπουργός Υγείας.