Σύμφωνα με τα όσα δήλωσα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στην κρατική τηλεόραση θα βρεθεί την Τρίτη μαζί με τον Σωστήρη Τσιόδρα σε συνεδρία της Ιεράς Συνόδου για να σταλεί μήνυμα προς όλες τις τάξεις της εκκλησίας σε μία προσπάθεια πειθούς της κυβέρνησης για εμβολιασμό των πολιτών.

Πορεία εμβολιασμών

Ο υπουργός επεσήμανε ότι η σημερινή είναι η τρίτη κατά σειρά ημέρα που κλείστηκαν πολλά ραντεβού πρώτων δόσεων για εμβολιασμό. Χτες είχαμε μόνο 35.000.

«Είναι πατριωτικό καθήκον εμβολιασμός, εδώ που έχουμε φτάσει διακυβεύεται και η οικονομία, ο τουρισμός. Πιστεύω πως όλοι αγαπάμε τη χώρα μας», είπε.

Τείχος ανοσίας της τάξης του 70%

Ο κ.Κικίλιας συνέχισε λέγοντας πως είναι εφικτός ο στόχος για τείχος ανοσίας 70% μέχρι τον Αύγουστο.

Αναφερόμενος στα μέτρα είπε πως πρέπει να υπάρχουν κανόνες και όσο συνεχίζεται ο εμβολιασμός, θα οδεύουμε σε παραπάνω ελευθερίες.

Πλοίο στη Ραφήνα

Σχολιάζοντας το περιστατικό με το πλοίο στη Ραφήνα, όπου νέοι φέρεται να κόλλησαν κοροναϊό μετά από πάρτι, ο υπουργός είπε πως 17 έτη είναι ο μέσος όρος των νοσούντων.
«Θα προχωρήσουμε και σε άλλες δειγματοληψίες από πλοία που έρχονται από τουριστικούς προορισμούς».

Υπενθύμισε πως πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα όταν υπάρχει πολυκοσμία και να τηρούνται οι κανόνες.

Ενίσχυση του ΕΣΥ

Αναφορικά με το ΕΣΥ, είπε πως θα ενισχυθεί εκεί όπου πρέπει, ενώ υπενθύμισε πως ποτέ δεν έγιναν ξανά 10.000 προσλήψεις, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, υγειονομικού προσωπικού.

Παντού «παρών» ο ΕΟΔΥ

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι παντού, σε όλη τη χώρα υπάρχουν κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ, υπενθύμισε. «Έχουμε σηκώσει τα μανίκια στο υπουργείο Υγείας», δήλωσε.

Εμβολιασμένη η πλειοψηφία των πολιτικών

Ερωτώμενος για τον εμβολιασμό της πολιτικής σκηνής είπε πως υπάρχουν και αυτοί που δημοσίως έχουν ταχθεί κατά των εμβολίων και θα κριθούν από τους πολίτες, ενώ σημείωσε πως μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών έχει εμβολιαστεί.