Ένας 50χρονος ειδικευόμενος του νοσοκομείο Ασκληπιείο της Βούλας, είναι ο γιατρός που αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές, καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος που αντί να εμβολιάσει πολίτες, πέταξε δόσεις και σύριγγες στα σκουπίδια.

Την περίεργη υπόθεση ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Βουλιαγμένης.

Πώς ξεγέλασε τους πάντες

Ειδικότερα, στις 4 Ιουλίου, πολίτης είχε κλείσει ραντεβού για να κάνει το εμβόλιο της Pfizer και ενώ η νοσηλεύτρια ετοιμαζόταν να του χορηγήσει τη δόση, ο γιατρός, ορθοπεδικός στην ειδικότητα, εμφανίστηκε και προσφέρθηκε να κάνει εκείνος το εμβόλιο.

Ωστόσο, όπως διαπίστωσε η νοσηλεύτρια, η σύριγγα με τη δόση πετάχτηκε στα σκουπίδια. Η νοσοκόμα αντέδρασε με συνέπεια να διακοπεί η διαδικασία, ενώ ο γιατρός πήρε μαζί του άλλες τέσσερις δόσεις εμβολίου και εξαφανίστηκε.

Η νοσοκόμα ειδοποίησε στη συνέχεια τη διοίκηση του νοσοκομείου ενώ ενημερώθηκε και η αστυνομία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, είχαν προγραμματιστεί ακόμη τέσσερα ραντεβού για εμβολιασμό και εικάζεται ότι ο γιατρός είχε σχεδιάσει τους εικονικούς εμβολιασμούς, με αρνητές του εμβολίου, προκειμένου να χορηγηθούν στα άτομα αυτά πλαστά πιστοποιητικά.

Η αστυνομία έκανε προσπάθεια στο πλαίσιο του αυτοφώρου να εντοπίσει τον γιατρό χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα.

Άφαντος ο γιατρός

Μετά τον δήθεν εμβολιασμό ο γιατρός έφυγε από το νοσοκομείο, ενώ η διοίκηση ενημέρωσε την αστυνομία για το συμβάν.

Αστυνομικοί ψάχνουν να βρουν τον γιατρό, ο οποίος δεν ήταν στο σπίτι του και παραμένει άφαντος.

Είναι, παράλληλα, πολλά τα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί γύρω από την υπόθεση καθώς παραμένει άγνωστο εάν όσοι «εμβολιάστηκαν» από τον γιατρό, γνώριζαν τι θα κάνει ή εάν τους ξεγέλασε.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία για παραβίαση μέτρων πρόληψης ασθενειών και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.