Νέα επίθεση από φώκια μονάχους μονάχους δέχθηκε τουρίστας, ο οποίος κολυμπούσε στην περιοχή του ναυαγίου στην Περιστέρα Αλοννήσου. Την περασμένη Τρίτη ο άνδρας πήγε μονοήμερη εκδρομή με σκάφος μαζί με άλλους τουρίστες από Ελλάδα και Ιταλία και βούτηξε στη θάλασσα με μία μάσκα. Η φώκια τον πλησίασε και άρχισε να του επιτίθεται με αποτέλεσμα ο άνδρας να τα χάσει και να προσπαθήσει να απομακρυνθεί. Τελικά ο καπετάνιος του σκάφους έσπευσε με φουσκωτό και έβγαλε τον τουρίστα από το νερό.

Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη τι οδήγησε στην επίθεση, καθώς οι φώκιες θεωρούνται γενικά φιλικές προς τους ανθρώπους. Το περιστατικό προκαλεί προβληματισμό καθώς είναι η δεύτερη επίθεση τους τελευταίους μήνες στην Αλόννησο. Τον περασμένο Μάιο μία φώκια επιτέθηκε σε 50χρονη τουρίστρια από τη Βουλγαρία, η οποία κατέληξε στο νοσοκομείο Βόλου με δαγκωματιές. Τότε η 50χρονη είχε προσπαθεί να πλησιάσει και να χαϊδέψει τη φώκια.

Η μεσογειακή φώκια είναι το πιο απειλούμενο είδος στην Ευρώπη, καθώς τα τελευταία 20 χρόνια οι πληθυσμοί του εξαφανίστηκαν σε περισσότερες από 10 χώρες. Στο παρελθόν είχε κυνηγηθεί άγρια για το λίπος και το δέρμα της. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι στις μέρες μας ζουν περίπου 400 με 500 φώκιες αυτού του είδους και τα 2/3 ζουν στην Ελλάδα.

Δείτε τις εικόνες

Φωκια-επιθεση__1_
Φωκια-επιθεση__2_
Φωκια-επιθεση__3_
Φωκια-επιθεση__4_
Φωκια-επιθεση__5_
Φωκια-επιθεση__6_

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time