Κίνητρο προς τους νέους 18 ως 25 ετών ώστε να πάρουν μέρος στον εμβολιασμό αποτελεί το voucher των 150 ευρώ, που ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση. 

Το voucher αξίας 150 ευρώ το οποίο μπορούν να αξιοποιήσουν δυνητικά 940.000 νέοι, που ανήκουν στην παραπάνω ηλικιακή ομάδα, είναι μία άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, η οποία θα αποθηκεύεται σε smartphones, είτε σε λειτουργικό iOS, είτε σε Android, και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε POS για ανέπαφες συναλλαγές, αλλά και σε ηλεκτρονικά καταστήματα.

Τι είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Στο θέμα των εμβολιασμών των νέων αλλά και στο πώς θα χορηγείται το voucher των 150 ευρώ στους νέους ηλικίας 18-25 που θα εμβολιάζονται αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο MEGA.

Σύμφωνα με τον υπουργό,  οι νέοι θα πρέπει να κάνουν μια αίτηση σε ειδική πλατφόρμα του gov.gr με τους κωδικούς της εφορίας.

Την επόμενη εργάσιμη μέρα θα λαμβάνουν την προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, η οποία θα έχει φορτωθεί με 150 ευρώ.

Την κάρτα θα μπορεί κανείς να την χρησιμοποιήσει σε μια συγκεκριμένη κατηγορία εμπόρων. Στόχος είναι η συγκεκριμένη προπληρωμένη κάρτα να είναι ενσωματωμένη στα κινητά τηλέφωνα.

Η συγκεκριμένη διαδικασία εκκινεί στις 20 Ιουλίου. 

Πώς γίνεται η καταβολή

Ο δικαιούχος, αφότου αυθεντικοποιηθεί τους προσωπικούς κωδικούς του εισέρχεται στην εφαρμογή και αιτείται έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και πίστωση του ανωτέρω χρηματικού αυτήν. Ο αιτών συμπληρώνει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α) προσωρινό Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης του άρθρου 248 του ν. 4782/2021 (Α’ 36) (Π.Α.Μ.Κ.Α.) Προσωρινό Αριθμό Ασψάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑ.Α.Υ.Π.Α.) και τα στοιχεία επικοινωνίας του και ειδικότερα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλλει αίτηση για έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και πίστωση του και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).

Πού χρησιμοποιείται


Σύμφωνα με τη ρύθμιση,  το χρηματικό ποσό δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγορών, λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο.