Ξέφρενα πάρτι πραγματοποιούντα σε όλη τη χώρα, την ώρα που οι ειδικοί προειδοποιούν για σφοδρό τέταρτο κύμα της πανδημίας το οποίο θα πλήξει τους νέους και τους ανεμβολίαστους. 

Αυτό ωστόσο δεν φαίνεται να προβληατίζει τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στα κορωνοπάρτι, οι οποίοι συνεχίζουν χωρίς να τηρούν τα μέτρα και τις αποστάσεις να διασκεδάζουν σε εικόνες που θυμίζουν προ κοροναϊού εποχές.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται πλάνα από τη Μύκονο, όπου ξέφρενο πάρτι σε beach club, μεταφέρεται στη συνέχεια… prive party σε βίλα.

Όπως βλέπουμε στο βίντεο του Mega οι μάσκες και οι απαιτούμενες αποστάσεις είναι λέξεις άγνωστες, ενώ το αλκοόλ άφθονο και η μουσική παίζει στη διαπασών. Αντίστοιχες εικόνες υπάρχουν και στην Αχαΐα, αλλά και την Αθήνα.


Την ίδια ώρα οι επιστήμονες χτυπούν καμπανάκι για πάρτι και συναθροίσεις, τα οποία αποδεικνύονται αιτία νούμερο 1, στην αύξηση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών,  με τους νέους να κινδυνεύουν περισσότερο εξαιτίας της μεγάλης μεταδοτικότητας της ινδικής μετάλλαξης. Επιπλέον, στην ηλικιακή ομάδα 18- 24 ετών το ποσοστό των ανεμβολίαστων ξεπερνά το 83%.

Πρόστιμα 174.400 ευρώ για παραβίαση των μέτρων

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Παρασκευή 9 Ιουλίου συνολικά 115.892 ελέγχους και κατέγραψαν 314 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 174.400 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας σε 46 επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (99.716).

Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους/Μη τήρηση αποστάσεων.

2. Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/Ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου.