seismograph
Ελλάδα

Σεισμική δόνηση 4,3 Ρίχτερ στη Θήβα – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Συνολικά στην περιοχή έχουν σημειωθεί από το Σάββατο το πρωί 30 μικροσεισμοί

Σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03:00 σε απόσταση 2 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοανατολικά της Θήβας, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, χαρακτηρίζοντάς την «ασθενή».

Δεν αναφέρθηκαν ως εδώ υλικές ζημιές από τον σεισμό.

Καθησυχαστικός ο Ευθύμιος Λέκκας

Καθησυχαστικός φάνηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας ερωτηθείς σχετικά τον σεισμό.
Συνολικά, στην περιοχή έχουν σημειωθεί από το Σάββατο το πρωί 30 μικροσεισμοί, οι δύο των οποίων ήταν μετασεισμοί.

Ο κ. Λέκκας δήλωσε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Προέρχεται από τα ρήγματα της περιοχής. Κάτι παρόμοιο είχαμε και πριν από έξι μήνες, αλλά δεν ανησυχούμε».

Χουλιάρας: Δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξει και μεγαλύτερη σεισμική δόνηση

«Κουνηθήκαμε ιδιαίτερα γιατί η δόνηση ήταν επιφανειακή», σημείωσε στο «MEGA» ο Διευθυντής Ερευνών Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας.

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν είναι εύκολο να απαντηθεί εάν έρχεται μεγαλύτερη δόνηση στην περιοχή. «Είναι σε εξέλιξη σεισμική ακολουθία από τον περασμένο Δεκέμβριο στην περιοχή. Χαρακτηριστικό των δονήσεων ότι είναι πολύ μικρού μεγέθους. Οι κάτοικοι της Θήβας όμως τους αντιλαμβάνονται», υπογράμμισε.

«Προσπαθούμε να καταλάβουμε αν είναι ακολουθία από τις συνηθισμένες που συμβαίνουν στην Ελλάδα και διαρκούν αρκετούς μήνες. Ελπίζουμε να μην είναι προσεισμική ακολουθία», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο, η περιοχή έχει ιστορικό μεγάλο σεισμών και ένα μεγάλο ρήγμα.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα