Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε η δικηγόρος της 19χρονης κοπέλας στην Ηλιούπολη που βίωνε τη φρίκη και τον εφιάλτη στα χέρια τόσο του πατέρα της όσο και στην πορεία ενός αστυνομικού.

Η Αντωνία Λεγάκη τόνισε πως, «Αρχικά να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εργαζόμενη κοπέλα στην καφετέρια. Την είχε δει ξανά χτυπημένη και την είδε και εκείνο το πρωί και της είπε με έναν τρόπο πως αν χρειάζεται βοήθεια, εγώ είμαι εδώ. Δεν πέρασαν δύο ώρες και το κορίτσι έτρεξε κλαίγοντας στην καφετέρια και την παρακάλεσε να τη βοηθήσει».

«Προσπαθούσε να της δώσει ναρκωτικά»

Η δικηγόρος πρόσθεσε ότι «Ο άνθρωπος αυτός την είχε αιχμάλωτη επί 1,5 μήνα, την εξέδιδε χτυπώντας τη, προσπαθούσε να της δώσει ναρκωτικά. Κι όταν αυτή αρνιόταν, είτε τη χτυπούσε είτε της στερούσε την τροφή. Είναι ένα παιδί ακόμα παγωμένο απέναντι σε αυτό που της συνέβη».

Πώς γνώρισε τον αστυνομικό

Η κ.Λεγάκη εξήγησε ότι «η προσέγγιση αρχικά ήταν μια προσέγγιση για μια κανονική, υποτιθέμενα, σχέση. Το κορίτσι ήθελε να φύγει από το σπίτι της και ήταν ευάλωτη. Ένιωσε ασφάλεια επειδή ο άνδρας ήταν αστυνομικός. Αυτός ήλεγχε τις επικοινωνίες της. Είχε έναν έλεγχο. Ο περίγυρος δεν είχε καταλάβει, το κορίτσι φοβόταν πάρα πολύ, την απειλούσε ότι θα σκοτώσει τη μητέρα και τα αδέλφια της».

Η μητέρα της δεν γνώριζε

«Υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία. Μιλάμε για κύκλωμα. Αυτό το κορίτσι έχει κατονομάσει ό,τι ήξερε. Έκανε ό,τι μπορούσε. Η μητέρα της δεν γνώριζε. Αυτό περιγράφει η κοπέλα», εξήγησε στη συνέχεια, με την ψυχολόγο, Στέλλα Αργυρίου, να τονίζει το εξής: «Κάνουμε το λάθος να προσπαθούμε να εξηγήσουμε λογικά τον τραυματισμένο ψυχισμό ενός παιδιού ενός παιδιού που από τα 11 βίωνε όλο αυτό το σκοτάδι. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε γιατί δεν το αποκάλυπτε ή δεν έφευγε. Αυτό το παιδί έχει βιώσει ένα πολύ σοβαρό τραύμα. Τα θύματα που έχουν βιώσει κακοποίηση, δεν μπορούν να εμπιστευτούν. Το παιδί αυτό και στη δεύτερη σχέση εμπιστοσύνης που πήγε να χτίσει, προδόθηκε».

Από τη μεριά του, ο Σπήλιος Κρικέτος, Γενικός Γραμματέας Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, ανέφερε το εξής: «Αυτός δεν είναι αστυνομικός κατά την άποψή μου. Πρέπει να ανοίξουν στόματα, να καταλάβουν κάποιοι ότι ως εδώ η βία. Η αστυνομία έχει φτιάξει ειδική υπηρεσία ενδοοικογενειακής βίας, όποια κοπέλα είναι θύμα να λέει το πρόβλημά της. Να καταγγέλλονται αυτές οι συμπεριφορές. Είμαι βέβαιος η Δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει».

Δείτε το σχετικό βίντεο