Βασιλακοπουλοςγγ
Ελλάδα

Βασιλακόπουλος: «Κοινή λογική» οι εσωτερικοί χώροι να λειτουργούν μόνο με εμβολιασμένους

Τι είπε για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας αλλά και την εμβολιαστική διαδικασία μίλησε μεταξύ άλλων ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

 Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης, «δεν υπάρχει εναλλακτικό σενάριο αντιμετώπισης του κοροναϊού εκτός από τον εμβολιασμό» συμπληρώνοντας παράλληλα πως αποτελεί «κοινή λογική», οι εσωτερικοί χώροι να λειτουργούν μόνο με εμβολιασμένους.

 Υποχρεωτικότητα εμβολιασμών

Μιλώντας για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους υγειονομικούς και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, σημείωσε ότι όσοι εργάζονται σε νοσοκομεία πρέπει να προστατευτούν όπως και οι νοσηλευόμενοι.

 «Δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή ασαφείς πληροφορίες, υπάρχει μόνο φόβος ο οποίος μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με σωστή ενημέρωση», είπε. Για τον συνδυασμό εμβολίων, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν κλινικές μελέτες που να δείχνουν αν αυτό είναι αποτελεσματικό.

 Εμβολιασμών παιδιών

 Για τον εμβολιασμό σε παιδιά ηλικίας 15-17 ετών και τις επιφυλάξεις που διατυπώνονται, είπε ότι μέχρι τώρα έχουμε τρεις θανάτους από παιδιά κάτω των 18 ετών. «Το να νοσήσει ένα παιδί και να μπει σε ΜΕΘ είναι μια τραυματική εμπειρία τόσο για το παιδί όσο και για την οικογένεια του», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

 «Όσο αφήνουμε τον ιό να μεταδίδεται δεν θα έχουμε μόνο την μετάλλαξη Δέλτα, η οποία δεν έχει μικρότερη βαρύτητα από ότι ο προηγούμενος ιός», είπε και κάλεσε τους πολίτες να μην εμβολιαστούν και να μην φοβούνται.