Μεγάλη θα είναι η αύξηση των καταγεγραμμένων ημερησίων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού για την Τρίτη 13 Ιουλίου, εάν ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτης Αρκουμανέας, έχει εκτιμήσει ορθά ότι αναμένονται την Τρίτη περί τα 3.000 καταγεγραμμένα νέα ημερήσια κρούσματα του νέου κοροναϊού σε όλη τη χώρα.

Κι αυτό, επειδή τα καταγεγραμμένα από τον ΕΟΔΥ ημερήσια κρούσματα του νέου κοροναϊού είχαν φτάσει την περασμένη Τρίτη 6 Ιουλίου στα 1.797, και μάλιστα με μεγάλο αριθμό διενεργηθέντων διαγνωστικών μοριακών και rapid tests, τα οποία είχαν φτάσει εκείνη την ημέρα τα 66.464.

Έτσι, εκείνο το οποίο αναμένουμε επίσης είναι η αλματώδης αύξηση του δείκτη θετικότητας, δηλαδή πολύ αυξημένον σε σχέση με το 2,7% της περασμένης Τρίτης 6 Ιουλίου, καθώς τα τεστ, τα οποία αναμνένεται να έχουν διενεργηθεί για σήμερα, Τρίτη, δεν θα ξεπερνούν κατά πολύ τα 66.464 της περασμένης Τρίτης 6 Ιουλίου.

Την ίδια στιγμή, με ιδιαίττερο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης ο συνολικός αριθμός των εισαγωγών ασθενών με νόσο COVID – 19 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας, για το τελευταίο εικοσιτετράωρο, καθώς αυτές οι εισαγωγές είχαν φτάσει τη Δευτέρα τις... 85 πανελλαδικά, και μάλιστα με τον μέσο επταήμερο μέσο όρο τους στις... 68, γεγονός το οποίο δείχνει ανάγλυφα ότι η τάση των ημερησίων εισαγωγών στο ΕΣΥ είναι ευθέως αυξητική.