Περιοδεία στην Στερεά Ελλάδα πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, όπου είχε συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και φορείς της περιοχής προκειμένου να συμβάλλουν στην επιτάχυνση των εμβολιασμών κατά του κοροναϊού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Στέλιος Πέτσας συνάντησε τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο, με τον οποίο συζήτησε τη συνδρομή της Εκκλησίας στο έργο του εμβολιασμού στην Ευρυτανία.

Ο κ. Πέτσας απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη Καρπενησίου ανέφερε πως «προσβλέπουμε στην βοήθεια σας ώστε να φτάσει το μήνυμα "εμβολιαζόμαστε γιατί ζούμε", αλλιώς απλώς μετράμε τις ημέρες που περνούν. Και είναι καλό για εμάς, τους οικείους μας και για όλους όσους ζουν στο κοινωνικό σύνολο που συναναστρεφόμαστε. Και πιστεύω ότι εσείς που μιλάτε στις καρδιές των πιστών και των ανθρώπων μπορείτε να μεταφέρετε πολύ καλύτερα από τον οποιονδήποτε αυτό το μήνυμα».

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος απάντησε πως «θεωρητικά μπορούμε, γιατί μην ξεχνάτε ότι αυτό το πρόβλημα έχει θίξει την Εκκλησία αρκετά και οι εκκλησίες είναι πια άδειες. Οπότε το ερώτημα είναι σε ποιους απευθυνόμαστε. Ξέρετε πολύ καλά ότι δημιουργήθηκαν πάρα πολλά προβλήματα, στοχοποιηθήκαμε σαν θεσμός, όχι σαν διοίκηση. Όλο αυτό το διάστημα και οι εκκλησίες, ειδικά στα χωριά που πάμε είναι άδειες. Δηλαδή να απευθυνθούμε που; Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα».

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος συμπλήρωσε: «Εμείς δεν έχουμε αντίρρηση, εγώ σας το λέω ευθέως δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά. Ελεύθερος ο καθένας να λειτουργήσει και να σκεφτεί όπως θέλει. Σίγουρα για το κοινωνικό καλό πρέπει οι άνθρωποι να εμβολιαστούν. Από την άλλη όμως επειδή υπάρχουν και πολλές ενστάσεις νομίζω ότι για μας, επειδή έχουμε ήδη φορτωθεί πολύ, αν σας δείξω επιστολές, email, τι σχόλια δεχόμαστε και από τις δύο πλευρές. Η μια να μας θεωρεί ότι έχουμε ξεπουλήσει τα πάντα, η άλλη να μας θεωρεί τζιχαντιστές. Κατακρινόμαστε από όλους, περπατάμε σε τεντωμένο σχοινί και έχω την αίσθηση ότι αν μπούμε σε αυτή την λογική τελικά θα μείνουμε μόνοι μας στις εκκλησίες χωρίς κανένα πιστό».

«Σας λέω ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουμε μείνει μόνοι. Μακάρι και όπου μπορούμε θα βοηθήσουμε αλλά σας λέω ανοιχτά και επίσημα δεν μπορούμε, δεν μπορώ εγώ. Και μπορείτε να ρωτήσετε, δεν θα βρείτε άνθρωπο να πει ότι εγώ τον απέτρεψα, γιατί πιστεύω ειδικά πως όποιοι έχουν προβλήματα πρέπει να το κάνουν οπωσδήποτε», συμπλήρωσε ο κ. Γεώργιος. Ο κ. Πέτσας απαντώντας στον Σεβασμιώτατο τόνισε: «Θα ήθελα πραγματικά να μην νιώθετε σε καμία των περιπτώσεων μόνος όταν έχετε δίπλα την κυβέρνηση, την Αυτοδιοίκηση, τους επιστημονικούς συλλόγους την μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά».

«Των Θεοφανείων οι τηλεοράσεις δείξανε πλάνα με αγιασμούς χωρίς μάσκες, με κόσμο και ήταν πλάνα παλαιοτέρων ετών αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να αποκαταστήσει την αλήθεια. Και έχουμε πολλά τέτοια περιστατικά που φάνηκε ότι σε όλο αυτό το διάστημα η Εκκλησία στοχεύθηκε. Δεν είμαστε μαζί, δυστυχώς, δεν φταίω εγώ. Αυτή είναι μία πικρή αλήθεια που βγαίνει μέσα από την πραγματικότητα. Μακάρι, σας λέω κι εγώ δεν θέλω κανένας άνθρωπος να νοσήσει, το πέρασα, δεν είναι εύκολο», απάντησε ο Μητροπολίτης.

«Κανείς δεν θέλω να νοσήσει και πρέπει οι άνθρωποι, ειδικά επιμένω όσοι έχουν προβλήματα να ακολουθήσουν τους κανόνες υγιεινής και τον εμβολιασμό αλλά εμένα δεν μου είναι εύκολο να μπω σε αυτή την διαδικασία. Ό,τι μπορούμε σας λέω να βοηθήσουμε, αλλά δεν μπορώ να γίνω επιτακτικός», πρόσθεσε στην συνέχεια ο κ. Γεώργιος.

«Σε κανέναν δεν πρέπει να είμαστε επιτακτικοί, ούτε να του κουνάμε το δάχτυλο, ούτε να τον πιέζουμε, θα μπορούμε όμως να του εξηγήσουμε και πραγματικά η βοήθεια η δική σας όπως είπα και πριν είναι πολύτιμη», απάντησε ο κ. Πέτσας.

«Επειδή και εγώ ζω το πρόβλημα μέσα από άλλη οπτική γωνία σας είπα την άποψή μου. Σίγουρα όπου μπορώ, αλλά επίσημα σας λέω όχι, δεν μπορώ να το κάνω, σας το λέω ευθέως», υπογράμμισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

Mε πληροφορίες από το romfea.gr