Σε κλοιό καύσωνα μπήκε από σήμερα η χώρα με το θερμόμετρο σε όλη τη χώρα να ξεπερνάει ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα βρίσκεται σε ισχύ και το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

 Για σήμερα Τετάρτη η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα. Τις απογευματινές ώρες  θα εκδηλωθούν μεμονωμένες τοπικές καταιγίδες στα πιο βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά μέχρι την Παρασκευή όπου τοπικά θα έχουμε 38 με 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα σημειωθεί πτώση θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο.

Από το Σάββατο ο καιρός θα είναι αίθριος στις περισσότερες περιοχές με αστάθεια στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση μέσα στο Σαββατοκύριακο.

 Υψηλές θερμοκρασίες

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται στην κεντρική και νότια Ελλάδα, ενώ στη δυτική και στη βόρεια χώρα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 37-39 βαθμούς. Ελαφρώς χαμηλότερα θα συγκρατηθεί η θερμοκρασία στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και του Ιονίου όπου ο υδράργυρος θα φτάσει στους 35 βαθμούς, με εξαίρεση το Ανατολικό Αιγαίο όπου τοπικά αναμένονται μέγιστες της τάξης των 37-39 βαθμών Κελσίου.