Σύμφωνα με όσα είχαν αποκαλύψει  εγκαίρως την περασμένη εβδομάδα τα parapolitika.gr, πρόταση για την «αναβάθμιση» των Περιφερειακών Ενοτήτων Μυκόνου και Ρεθύμνου στο «κόκκινο» επίπεδο του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη COVID – 19 είχε καταθέσει από την προηγούμενη συνεδρίασή της η ειδική επιστημονική επιτροπή του Χάρτη, η λεγόμενη υποεπιτροπή των επιδημιολόγων, στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Η πρόταση των επιδημιολόγων δεν «προχώρησε», τελικά τότε, σε σχετική εισήγηση εκ μέρους της Επιτροπής προς την κυβέρνηση.  Όμως, με τη Μύκονο να καταγράφει εκ νέου την Τετάρτη... 47 νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού και... 463,79 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, αλλά και με το Ρέθυμνο να καταγράφει επίσης εκ νέου την Τετάρτη... 110 νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού και... 128,49 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας θα κληθεί, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασή της, την Πέμπτη 15 Ιουλίου, να συζητήσει και πάλι την ίδια πρόταση των επιδημιολόγων.

 Τι θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση

Με άλλα λόγια, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας αναμένεται να συζητήσει μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασής της, το ισχυρό ενδεχόμενο να εισηγηθεί στην κυβέρνηση τόσο την «αναβάθμιση» των δύο συγκεκριμένων Περιφερειακών Ενοτήτων στο «κόκκινο» επίπεδο του Χάρτη όσο και την εφαρμογή πρόσθετων περιοριστικών και ελεγκτικών μέτρων για τις δύο περιοχές της χώρας μας, τα οποία, όμως, θα απέχουν σαφώς από τον χαρακτηρισμό του τοπικού lockdown, για πολλούς ευνόητους λόγους...

Η λήψη δραστικών μέτρων για τις δύο ως άνω Περιφερειακές Ενότητες φαίνεται ότι επείγει, καθώς ακολουθούν στον ίδιον επικίνδυνο δρόμο της ευρείας διασποράς του νέου κοροναϊού τόσο το Ηράκλειο, με 127 καταγεγραμμένα νέα κρούσματα για την Τετάρτη, η Θεσσαλονίκη, με 179 καταγεγραμμένα νέα κρούσματα για την Τετάρτη, η Θήρα, με 17 νέα κρούσματα, η Πάρος, με 8 νέα κρούσματα, όσο και ο κεντρικός τομέας της Αθήνας, με 330 νέα κρούσματα για την Τετάρτη, ο νότιος τομέας της Αθήνας, με 251 νέα κρούσματα, τα Ιωάννινα, με 50 νέα κρούσματα, η Λάρισα, με 70 νέα κρούσματα, η Αχαϊα, με 89 νέα κρούσματα, και η Κορινθία, με 58 νέα κρούσματα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τα ενδεχόμενα νέα περιοριστικά και ελεγκτικά μέτρα σε Περιφερειακές Ενότητες της χώρας μας, καθώς και τις ανακατατάξεις του συνόλου των Περιφερειακών Ενοτήτων στον Χάρτη, θα ανακοινώσει το απόγευμα της Πέμπτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της επίσημης εβδομαδιαίας ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη της επιδημίας του νέου κοροναϊού στη χώρα μας.