Στα χέρια της ΕΛΑΣ βρίσκεται ο 30χρονος φίλος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, που το άψυχο σώμα της οποίας εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή Λυγαριά στη Φολέγανδρο.

Ο 30χρονος, οποίος αναζητούνταν τις τελευταίες ώρες, βρέθηκε σε βραχώδη περιοχή του νησιού, κοντά στο σημείο όπου είχε εντοπιστεί και το αυτοκίνητό τους. Φαινόταν ταραγμένος, πετούσε πέτρες στους αστυνομικούς και απειλούσε να αυτοκτονήσει, όμως οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού Σώματος κατάφεραν να τον προσεγγίσουν και να τον οδηγήσουν στο αστυνομικό σταθμό του νησιού.

Ο 30χρονος μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού όπου και ανακρίνεται. Την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα Ανθρωποκτονιών ωστόσο φως στα αίτια του θανάτου της 30χρονης αναμένεται να ρίξει η νεκροψία -νεκροτομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος ήταν σε κακή κατάσταση, ενώ τα περισσότερα από αυτά που έλεγε ήταν ακατάληπτα. Ωστόσο, φέρεται να υποστήριξε ότι «ήταν η κακιά η ώρα» για αυτό που συνέβη.

Κάτοικοι του νησιού είχαν νωρίτερα αναφέρει ότι είχαν δει τον 30χρονο να κυκλοφορεί στη Φολέγανδρο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εθεάθη το βράδυ της Παρασκευής να επιχειρεί να μπει σε μια κατοικία και στην προσπάθειά του τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Το χρονικό του θρίλερ

Υπενθυμίζεται ότι η 26χρονη Γαρυφαλλιά παραθέριζε με τον 30χρονο φίλο της από την περασμένη Τρίτη στο νησί της Φολέγανδρου κάνοντας ελεύθερο κάμπινγκ. Το απόγευμα της Παρασκευής η 26χρονη από το Βελό Κορινθίας να βρίσκεται νεκρή σε θαλάσσια περιοχή της Φολεγάνδρου, και το αυτοκίνητο του ζευγαριού να εντοπίζεται σε βραχώδη περιοχή. Ωστόσο, ο 30χρονος φίλος της νεαρής ήταν άφαντος από προχθές μέχρι χθες το βράδυ, που εντοπίστηκε.

Στο μεταξύ ιάσταση στο θρίλερ του θανάτου της 26χρονης, που αρχικά θεωρήθηκε δυστύχημα, είχε δώσει η μαρτυρία ζευγαριού, που κατέθεσε ότι στις 23:55 προχθές, ώρες αφότου βρέθηκε νεκρή η 26χρονη Γαρυφαλλιά, είδαν έναν νεαρό που έμοιαζε στον 30χρονο να περπατά με μαγιό, κουτσαίνοντας.

Τα στοιχεία «δείχνουν» έγκλημα

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η ανεύρεση του πτώματος της 26χρονης και η εξαφάνιση του 30χρονου φίλου της, σήμανε «συναγερμός» στην Ελληνική Αστυνομία. Στη Φολέγανδρο βρέθηκαν άμεσα άνδρες του τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών και του Τμήματος Ασφαλείας από τη Σύρο, προκειμένου να βοηθήσουν στις έρευνες, που διεξήγαγε το Λιμενικό Σώμα.

Οι έρευνες αυτές, ήταν που οδήγησαν στο συμπέρασμα τους αστυνομικούς ότι πιθανόν να έχουν να κάνουν με εγκληματική ενέργεια. Οι αστυνομικοί εξέτασαν την περιοχή που εντοπίστηκε το όχημα των δύο ατόμων και εντόπισαν το κολιέ που φορούσε στο λαιμό της η άτυχη κοπέλα, ένα σκουλαρίκι και κηλίδες αίματος, ενώ στη συνέχεια εντός της θάλασσας βρέθηκε ένα τσαντάκι το οποίο περιείχε την ταυτότητα του 30χρονου άνδρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των λιμενικών και των αστυνομικών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, η κοπέλα πιθανόν να δολοφονήθηκε σε κάποιο σημείο της παραλίας και στη συνέχεια ο δράστης να την πέταξε στη θάλασσα.

Στο Ανθρωποκτονιών η συνέχεια της υπόθεσης

Η έρευνα της υπόθεσης δεν σταματά με την προσαγωγή του 30χρονου, ο οποίος αναμένεται να ρίξει φως στο τι συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θα πάρουν τις επόμενες ώρες το διαβιβαστικό του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τα ντοκουμέντα από το σημείο του φονικού και θα εξετάσουν από την αρχή την υπόθεση της άτυχης Γαρυφαλλιάς.
Παράλληλα, σημαντικά στοιχεία για το θάνατο της 26χρονης κοπέλας θα δώσει και η νεκροψία – νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ώρες στην Αθήνα.