Επί τάπητος θα τεθεί και σήμερα το ζήτημα του εμβολιασμού ανηλίκων 12-15 ετών στη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Η συζήτηση για τη «θωράκιση» των παιδιών απέναντι στον κοροναϊό έχει φουντώσει για τα καλά το τελευταίο διάστημα και εξελίξεις για το θέμα αναμένονται εντός των επόμενων ημερών.

Πάντως, όλα δείχνουν μέχρι στιγμής ότι οι ειδικοί της Επιτροπής θα δώσουν τελικά το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-15 χρόνων με χρόνια υποκείμενα νοσήματα. Παράλληλα, θα συνεχίσουν να εξετάζουν ενδελεχώς και τη διεύρυνση του εμβολιαστικού προγράμματος σε υγιή παιδιά της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας.

Διαφωνία για το timing

Την ίδια ώρα ωστόσο εκφράζονται ενστάσεις από μέλη της Επιτροπής σχετικά με τον εμβολιασμό των υγιών παιδιών. Το βασικό τους επιχείρημα έγκειται στο ότι στην παρούσα φάση πρέπει να δοθεί έμφαση στον εμβολιασμό των ενηλίκων και να μην επισπεύδεται ο εμβολιασμός παιδιών για την οικοδόμηση του τείχους ανοσίας.

Πάνω από 20.000 ραντεβού

Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη Πέμπτη είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού για τους εφήβους ηλικίας 15-17 χρόνων. Μάλιστα, περισσότερα από 20.000 ραντεβού έχουν ήδη κλειστεί, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.