Έναν πραγματικό εφιάλτη καταγγέλλει ότι έζησε από τα 12 της χρόνια μια 15χρονη σήμερα κοπέλα, στη Θεσσαλονίκη, από την ίδια της τη μάνα, σε μια οικογένεια υπεράνω πάσης υποψίας. Μάλιστα, η κοπέλα έπεσε πριν από λίγους μήνες και θύμα βιασμού από 17χρονο, ενώ σεξουαλικά την κακοποίησε και ο εραστής της μητέρας της, ο οποίος είναι φυσιοθεραπευτής στο προπονητικό τιμ παιδικής ομάδας μπάσκετ.

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Ο εισαγγελέας έχει απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος των τριών και πλέον ο φάκελος βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή. Σύμφωνα με το δικηγόρο της κοπέλας, Στέλιο Θανασάρα, η υπόθεση εκτυλίχθηκε σε δήμο της δυτικής Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε πριν από περίπου τρία χρόνια, όταν η κοπέλα βρισκόταν στην ηλικία των 12 ετών, μόλις είχαν χωρίσει οι γονείς της. Μετά το διαζύγιο των γονιών της η 12χρονη αισθανόταν ανασφάλεια και κοιμόταν στο κρεβάτι της μητέρας της. «Από τότε η μητέρα άρχισε να εκμεταλλεύεται σεξουαλικά τη μικρή, στην αρχή πολύ προσεκτικά και σιγά σιγά με χάδια που φαίνονταν “μητρικά”».

Τον τελευταίο 1,5 χρόνο, όπως λέει ο δικηγόρος, άρχισε να κακοποιεί σεξουαλικά την κοπέλα πιο έντονα (...). Ταυτόχρονα, έμπαινε σε κάποια σάιτ στο διαδίκτυο και γνώριζε διάφορους φτάνοντας στο σημείο να κάνει διαδικτυακό σεξ μπροστά στα παιδιά της. «Η μητέρα στο παρελθόν έκανε διάφορα περίεργα και στη μεγάλη κόρη, αλλά εκείνη τότε δεν θεώρησε ότι ήταν σεξουαλική παρενόχληση. Στη 15χρονη η σεξουαλική κακοποίηση έγινε περισσότερο έντονη, όταν έφτασε στα 13-14 χρόνια της. Το παιδί προσπαθούσε να τη διώξει και να προφυλαχθεί, ωστόσο, δεν το κατάφερνε και δεν μπορούσε να μιλήσει πουθενά για τον εφιάλτη που ζούσε», λέει στο ethnos.gr ο κ. Θανασάρας.

Τη βίασε και 17χρονος

«Μία κολλητή της αδερφής της 15χρονης της γνώρισε έναν 17χρονο, προκειμένου να συνάψει μία φυσιολογική σχέση μαζί του. «Τον Νοέμβριο του 2020 η κοπέλα, η οποία τότε δεν είχε κλείσει ακόμα τα 15 χρόνια της, γνώρισε τον 17χρονο, τον οποία έβλεπε, ωστόσο, μόνο φιλικά. Άρχισαν να βγαίνουν και σε κάποια στιγμή εκείνος, με το πρόσχημα ότι έκανε κρύο, της είπε να πάνε στο σπίτι του θείου του, ο οποίος είναι 27 ετών και είχε σχέση με την κολλητή της αδερφής της». Όπως λέει ο κ. Θανασάρας, ο 17χρονος βίασε και χτύπησε την κοπέλα δύο φορές και στη συνέχεια την έδιωξε από το σπίτι.

Η 15χρονη μίλησε για το βιασμό στην καλύτερη φίλη της και εκείνη της συνέστησε να βγάλει φωτογραφίες το κορμί της, ώστε να φαίνονται τα τραύματα από τα χτυπήματα του 17χρονου. Η κοπέλα δεν είπε τίποτα στη μητέρα της. Έγραψε, όμως, τα πάντα σε ένα ημερολόγιο, το οποίο κατατέθηκε στην αστυνομία. Λίγες μέρες μετά το βιασμό κάποιος της επιτέθηκε κάτω από το σπίτι. Μάλιστα, πήρε την κοπέλα και τηλέφωνο κάποιος και τη φοβέρισε. Η αδερφή της ηχογράφησε την κλήση. Η μάνα είπε ότι ήταν κάποιος άγνωστος, αν και φαινόταν ποιος μπορεί να είναι», υποστηρίζει ο κ. Θανασάρας.

Στα χέρια του εραστή

Τα Χριστούγεννα η μάνα έφυγε για δύο μέρες από το σπίτι και όταν γύρισε, είδε την κοπέλα να βρίσκεται σε αυτό με μία φίλη της κι ένα φίλο τους. «Μόλις έφυγαν τα άλλα δύο παιδιά, η μητέρα άρπαξε την κοπέλα και άρχισε να τη βρίζει με ακατανόμαστες εκφράσεις, κατηγορώντας την ότι έκανε σεξ μέσα στο σπίτι. Το παιδί δεν άντεξε και έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, παίρνοντας έντεκα χάπια. Η αδερφή της κάλεσε ασθενοφόρο και η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο». Εξετάστηκε από παιδοψυχολόγο, αλλά δεν είπε τίποτα για τον εφιάλτη που περνούσε, αφού ήταν μπροστά και η μητέρα της. Όταν η κοπέλα βγήκε από το νοσοκομείο, η μητέρα την πίεσε να της κάνει μασάζ ο εραστής της, ο οποίος είναι ηλικίας περίπου 50 ετών, φυσιοθεραπευτής και μέλος προπονητικού τιμ παιδικής ομάδας μπάσκετ.

«Την ημέρα που ήρθε ο φυσιοθεραπευτής, στο σπίτι βρισκόταν και η κολλητή της 15χρονης. Μάλιστα, η μητέρα πρότεινε και στη φίλη να κάνει μασάζ. Ο φυσιοθεραπευτής ξεκίνησε να κάνει μασάζ στην κοπέλα στο δωμάτιο, αλλά η πόρτα ήταν μισάνοιχτη, με αποτέλεσμα να βλέπουν και η μάνα και η φίλη της. Τότε άρχισε να την κακοποιεί σεξουαλικά. Η κοπέλα δεν ήξερε πώς να αντιδράσει και η φίλη της φοβήθηκε και έφυγε. (...) Αργότερα είπε στη μητέρα της ότι δεν θέλει να έρθει ξανά στο σπίτι ο φυσιοθεραπευτής, αλλά η μητέρα της απάντησε ότι είναι υπερβολική. Τότε άρχισαν να μπαίνουν ψύλλοι στ’ αυτιά της μεγάλης αδερφής, η οποία βρήκε τα όσα έγραψε η μικρή και επικοινώνησε με τον πατέρα τους. Έτσι, η υπόθεση πήρε τη νομική οδό», λέει ο κ. Θανασάρας. Σύμφωνα πάντα με τα όσα λέει ο δικηγόρος της ανήλικης, κατατέθηκε μήνυση από τη μεγάλη αδερφή και ο εισαγγελέας ανηλίκων αποφάσισε να μείνει η κοπέλα με τη γιαγιά της από την πλευρά του πατέρα της.


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time