Για την κατάσταση που επικρατεί στην Πάρο, τοποθετήθηκε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο δήμαρχος του νησιού, Μάρκος Κωβαίος, υπογραμμίζοντας ότι «τα κρούσματα το τελευταίο διάστημα ‘’τσιμπήσανε’’ λιγάκι».

Βέβαια, όπως είπε ο κ. Κωβαίος γίνεται μια τρομερή προσπάθεια. «Έχουμε επικοινωνήσει με τον υπουργό Προστασίας του πολίτη και έστειλε μια μικρή ενίσχυση αλλά πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει όσον αφορά την αστυνόμευση των μέτρων», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς αν μαζεύτηκε το «ξεσάλωμα» στην Πάρο μετά το μήνυμα της Μυκόνου, ο δήμαρχος του νησιού απάντησε: «Εμείς πάντα κάνουμε μια προσπάθεια μαζί με τους επιχειρηματίες του νησιού μας ώστε να μην υπάρχει ξεσάλωμα, να υπάρχει διασκέδαση τηρώντας τα μέτρα που πρέπει να τηρήσουμε ώστε να μην υπάρχει εξάπλωση της πανδημίας. Σαφέστατα όμως οι νέοι άνθρωποι το βράδυ ξεφεύγουν».

«Ανεξάρτητα αν υπάρχει καμπανάκι ή δεν υπάρχει το θέμα μας είναι να μην αρρωστήσει κάποιος. Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα, πρέπει να είμαστε εμβολιασμένοι και κάνουμε έκκληση προς όλους και σε αυτούς που έρχονται και στους κατοίκους μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το ξενοδοχείο covid στο νησί, ο κ. Κωβαίος σημείωσε: «Αυτή την εβδομάδα υπογράφεται σύμβαση του υπουργείου Τουρισμού με τον επιχειρηματία που σημαίνει άλλα 130 δωμάτια. Είμαστε οργανωμένοι και οργανωνόμαστε καλύτερα όσον αφορά την προστασία του πολίτη».

Για το ποσοστό των εμβολιασμών στην Πάρο, επισήμανε: «Βρισκόμαστε στο 68%. Κάθε μέρα το εμβολιαστικό κέντρο της Πάρου είναι γεμάτο, συν ότι κάθε μέρα ο ΕΟΔΥ κάνει πάνω των 300 τεστ, συν τα ιδιωτικά ιατρεία, συν το κέντρο Υγείας».