Αλεξης_Κουγιας
Ελλάδα

Φολέγανδρος - Κούγιας για 30χρονο: Κωμικοί οι ισχυρισμοί περί ψυχικής πάθησης - Να προσέξουν πάρα πολύ

Ποιο παράδειγμα επικαλείται ο γνωστός ποινικολόγος

Με νέα δήλωση του, ο Αλέξης Κούγιας , απευθύνεται στον 30χρόνο καθ´ ομολογίαν δολοφόνο της 26χρονης Γαρυφαλλιάς και την υπεράσπιση του και τους υπενθυμίζει την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη.

Και στην υπόθεση της 21χρονης φοιτήτριας που βιάστηκε και δολοφονήθηκε στη Ρόδο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων είχε τον ισχυρισμό περί ψυχικής ασθένειας.

Ωστόσο, το Δικαστήριο όχι μόνο δεν τον έκανε δεκτό αυτόν τον ισχυρισμό αλλά όπως τονίζει ο κ. Κουγιας «αγνοώντας παμψηφεί τους ισχυρισμούς του περί ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, οδήγησε ως κατηγορούμενους στο δικαστήριο, τόσο τον ψυχίατρο, που βεβαίωνε ότι ο δράστης είναι ψυχασθενής, όσο και τον δράστη ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της ψευδούς βεβαιώσεως».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

«Να προσέξουν πάρα πολύ τόσο ο δράστης του εγκλήματος εις βάρος της αείμνηστης θυγατέρας των εντολέων μου όσο και ο συνήγορός του, γιατί τους ίδιους κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως είχε προβάλει και ο έλληνας δράστης της αποτρόπαιας ανθρωποκτονίας εις βάρος της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη και στο τέλος με την απόφαση, την οποίαν εξέδωσε το ΜΟΔ Αθηνών, εκτός της ισοβίου καθείρξεως, που επέβαλε στον δράστη, αγνοώντας παμψηφεί τους ισχυρισμούς του περί ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, οδήγησε ως κατηγορούμενους στο δικαστήριο, τόσο τον ψυχίατρο, που βεβαίωνε ότι ο δράστης είναι ψυχασθενής, όσο και τον δράστη ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της ψευδούς βεβαιώσεως.

Αυτά και θα επανέλθω μόλις έχω στα χέρια μου τη δικογραφία»