Το τελευταίο «αντίο» στον διεθνούς εμβέλειας ζωγράφο Σοφοκλή Χρήστου αναμένεται να πουν σήμερα συγγενείς και φίλοι στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου & Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Άγιο Στέφανο.

Ο Σοφοκλής Χρήστου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Μαΐου 1932 και δόξασε την ελληνική πρωτεύουσα σε όλο τον κόσμο.
Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής έχασε τα χέρια και το αριστερό μάτι του από χειροβομβίδα των Γερμανών.
Φοίτησε στη σχολή Εμποροϋπαλλήλων και στη συνέχεια στη Σχολή Καλών Τεχνών, όπου έμαθε όλες τις τεχνοτροπίες.

Τα έργα του έχουν φιλοξενηθεί σε ομαδικές εκθέσεις και έχει πραγματοποιήσει δεκάδες ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Αμερική, την Αγγλία, την Ελβετία, τη Γερμανία, τις Βρυξέλλες, τη Ρωσία και την Κύπρο. Μάλιστα, είχε δημιουργήσει το έργο «Παρθενώνας» για τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζον Κένεντι, τον οποίο είχε προγραμματιστεί να γνωρίσει σε έκθεση. Ωστόσο η δολοφονία του Αμερικανού Προέδρου στο Ντάλας ματαίωσε τα σχέδια. Το έργο, όμως, δόθηκε στη σύζυγό του Τζάκι Κένεντι και από τότε βρίσκεται στον Λευκό Οίκο των ΗΠΑ. Εκτός από τη μεγάλη καλλιτεχνική διαδρομή του ο Σοφοκλής Χρήστου περιγράφεται ως ένας στοργικός σύζυγος και πατέρας 3 κοριτσιών και άνθρωπος της προσφοράς σε όσους χρειάζονταν τη βοήθειά του.

Σε όλη την πορεία της ζωής του προσπαθούσε πάντα να εμπνεύσει τους νέους να κάνουν όνειρα, να βάλουν στόχους και να τους πετύχουν όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες. Η οικογένεια του εκλιπόντος έκανε θερμή παράκληση αντί στεφάνων να πραγματοποιηθούν εισφορές στην Κιβωτό του Κόσμου.

Δείτε τις εικόνες


*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time