Σκληρή επίθεση δέχτηκε ένας 15χρονος στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης από μία παρέα 7 ατόμων, με αποτέλεσμα να εισαχθεί στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ο 15χρονος είχε πάει να κάνει βόλτα στην περιοχή μ’ ένα φίλο του, μέχρι που τα παιδιά είδαν 7 άτομα να τους πλησιάζουν και να τους επιτίθενται, με το πρόσχημα ότι πίστεψαν πως τους φωτογράφιζε με το κινητό του τηλέφωνο. Του ζήτησαν να βρεθούν στο στενό πίσω από το δημαρχείο, όπου του άρπαξαν το κινητό από τα χέρια και τον χτύπησαν άσχημα.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό διεξάγεται ήδη έρευνα από τις αρχές, ενώ η μητέρα του θύματος επικήρυξε τους δράστες. Οι κάτοικοι ζητούν να αυξηθούν οι περιπολίες της αστυνομίας, καθώς τέτοιες επιθέσεις και ξυλοδαρμοί παρατηρούνται μία με δύο φορές τη βδομάδα στην περιοχή.

Μητέρα 15χρονου: «Τον χτυπούσαν με μανία ακόμη κι όταν ήταν λιπόθυμος»

Η μητέρα του 15χρονου, Νατάσα Κουκουγιάννη, αναφέρει ότι το παιδί της ζει από θαύμα και ζητά «να βρεθούν αυτοί οι άνανδροι αλήτες, γιατί το παιδί μου ήταν πεσμένο και συνέχισαν να το χτυπάνε με μανία». Όπως ανέφερε μάλιστα, δίνει αμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Ακόμα, αναφέρει ότι όλα συνέβησαν περίπου στις 9.00μμ, όταν ο γιος της βρισκόταν μ’ έναν φίλο του στην πλατεία Ευόσμου. «Την ώρα που καθόντουσαν δίπλα στην εκκλησία, μια παρέα επτά ατόμων τους προσέγγισε θεωρώντας ότι το παιδί τους έβγαλε φωτογραφία. Του είπαν “έλα λίγο πιο πέρα να μιλήσουμε” στο πλάι του δημαρχείου και αυτά δυστυχώς πήγαν. Εκεί τους επιτέθηκαν. Είδαν στο κινητό του ότι δεν υπήρχε φωτογραφία και αφού το διαπίστωσαν αυτό, του το πήραν και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν».

Σύμφωνα με τη μητέρα, τουλάχιστον τέσσερα από τα επτά άτομα τον χτυπούσαν στο κεφάλι και στον αυχένα με μανία, ακόμη και όταν ήταν λιπόθυμος, πεσμένος κάτω. Έχει μώλωπες στο πρόσωπο και στο σώμα και επειδή φορούσε σιδεράκια του προκλήθηκαν και πληγές στο στόμα.

«Στον φίλο του έδωσαν μια σφαλιάρα και δεν του έκαναν κάτι άλλο. Ίσως τον απείλησαν, ίσως πάγωσε και ενδεχομένως από το σοκ δεν κάλεσε εκείνη την ώρα την αστυνομία» εξηγεί η κα. Κουκουγιάννη, λέγοντας πως από ότι πληροφορήθηκε, πρόκειται για μια ομάδα επτά ατόμων με ηλικίες πιθανότατα από 16 έως 18, ενώ όπως της είπαν το ένα άτομο κατοικεί στην περιοχή του Δενδροποτάμου.

«Δεν ήταν αργά. Ούτε είναι προκλητικός ο γιος μου. Είναι ένα πολύ ήσυχο παιδί, ιδιαίτερα ευγενικό που δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα. Δεν τους ήξερε καν. Κρατούσε απλά το κινητό του στα χέρια» προσθέτει η κα. Κουκουγιάννη.