Στην εποχή που η κλιματική αλλαγή αφήνει όλο και πιο έντονο αποτύπωμα στην καθημερινή μας ζωή αλλά και στο περιβάλλον παγκοσμίως, η πρόκληση που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκονται η βιωσιμότητα, η αειφορία, η περιβαλλοντική υπευθυνότητα, στο πλαίσιο της ανάπτυξης μίας πραγματικά «Πράσινης» Οικονομίας, ενός νέου οικονομικού μοντέλου που θα σέβεται το περιβάλλον και θα ενσωματώνει όλες τις αλλαγές που απαιτούνται.

Στην Ελλάδα, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ  κάνοντας αποφασιστικά βήματα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, έχει πάρει πρωτοποριακές αποφάσεις και πρωτοβουλίες με «πράσινο» πρόσημο και αμιγώς περιβαλλοντική κατεύθυνση σε σημείο να αποτελεί όχι άδικα το ελληνικό green case study. 

Με μία άκρως πρωτοποριακή κίνηση, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ έκανε πρώτη το μεγάλο βήμα στον κλάδο της, λανσάροντας τον Οκτώβριο του 2020 τη νέα σειρά ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN από 30% ανακυκλωμένο πλαστικό (r-PET).  Η πρωτοπορία της συγκεκριμένης απόφασης έγκειται στο γεγονός ότι το νέο πλαστικό στις συσκευασίες μειώθηκε 30%, δηλαδή σε ποσοστό 5% μεγαλύτερο από εκείνο που επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (25%) και μάλιστα 5 χρόνια νωρίτερα από ό,τι προβλέπεται.

ZAGORI-2

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ είναι η 1η εταιρεία στον κλάδο της πανελλαδικά με πιστοποιημένο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης για την παραγωγική διαδικασία των υλικών συσκευασίας r-PET από τον κορυφαίο Φορέα Επιθεωρήσεων – Πιστοποιήσεων στην Ελλάδα TÜV HELLAS (TÜV NORD). Η πιστοποίηση αυτή εγγυάται πως η εταιρεία χρησιμοποιεί πιστοποιημένο ανακυκλωμένο πλαστικό r-PET υψηλής ποιότητας, ενώ διαθέτει πιστοποιήσεις για το σύνολο των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας για όλα τα προϊόντα της.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει δεσμευθεί ότι σταδιακά όλοι οι κωδικοί του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ, που είναι σε 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες, θα περιέχουν και ανακυκλωμένο πλαστικό r-PET όπως έγινε πρόσφατα με την σειρά Ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ Sparkling.

zzz

Στην ίδια κατεύθυνση, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, επιχειρεί να επιτύχει μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος μέσω της ελαχιστοποίησης των εκπομπών CO2.

Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζει τεχνολογία χρήσης υβριδικών καυσίμων για το μεταφορικό της στόλο με ταυτόχρονη μελέτη μείωσης του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακα ενώ δεσμεύεται για τη συνεχή μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την αειφόρα χρήση πόρων και την προστασία της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων. Ενδεικτικό είναι ότι η Protergia και ο Τομέας Ενέργειας της MYTILINEOS έδωσαν στην ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ Πράσινο Πιστοποιητικό, σύμφωνα με το οποίο το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιήθηκε το 2020, προήλθε από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με μηδενικό αποτύπωμα διοξειδίου άνθρακα.

z

Παράλληλα η εταιρεία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενημέρωσης και μελέτης εφαρμογής των απαιτήσεων της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας 904/ 2019/ ΕΕ, για τα πλαστικά μιας χρήσης ενώ ανταποκρίνεται πλήρως σε ετήσια βάση, για κάθε φιάλη που παράγει αποδίδοντας περιβαλλοντικά τέλη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, θα συνεχίσει να βελτιώνει τις πρακτικές της και να ενισχύει την πράσινη ταυτότητα και την υπεύθυνη περιβαλλοντική της στάση με υπευθυνότητα και με γνώμονα την ποιότητα και την καινοτομία ώστε να συμβάλλει ενεργά στην δημιουργία ενός καλύτερου «αύριο», τώρα.