Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την Ίο, τονίζονταις υπάρχει ορατός κίνδυνος πια το νησί να κλείσει, ενώ την ίδια στιγμή, στη Μύκονο συνεχίζονται τα κορονοπάρτι, με την εφευρετικότητα των καταπατητών των μέτρων να ξεπερνάει κάθε όριο.

Κορονοπάρτι σε κρύπτες

Με την κατάλληλη προετοιμασία, το υπόγειο ενός σπιτιού στη Μύκονο ετοιμάστηκε να υποδεχθεί τους καλεσμένους στο κορονοπάρτι. Από νωρίς το απόγευμα η κατάλληλη ομάδα τοποθέτησε στον χώρο τόσο ηχοσυστήματα όσο και ανεμιστήρες για να κρατούν τον χώρο στην ιδανική θερμοκρασία.

Η τοποθεσία του πάρτι παρέμεινε μυστική, ενώ τελείωσε τις πρωινές ώρες. Παρά την προσπάθεια της αστυνομίας, δεν κατάφερε να εντοπίσει τον χώρο.

Ακυρώσεις υπό τον φόβο προστίμων

Παράλληλα, η αυστηροποίηση των μέτρων και οι εκτεταμένοι έλεγχοι της αστυνομίας έχουν τρομάξει τους ιδιοκτήτες, με αποτέλεσμα όλο και λιγότεροι να διαθέτουν τις βίλες τους για κορoνοπάρτι. Η αποκάλυψη του MEGA για το «κορονοπάρι της χρονιάς», στήθηκε δίπλα στο αστυνομικό τμήμα. Τοποθετώντας φορτηγάκια στο αδιέξοδο και έχοντας τσιλιαδόρους, δημιούργησαν το μεγαλύτερο κομφούζιο της Μυκόνου δυσκολεύοντας τις Αρχές να φτάσουν στο σημείο.

Τα ντεσιμπέλ από τα ηχεία στο «κόκκινο». Η μουσική ηχούσε τόσο δυνατά που οι περίοικοι καλούσαν στο αστυνομικό τμήμα για διατάραξη ησυχίας. Η αστυνομία αφαίρεσε πάνω από 18 πινακίδες, επέβαλε πρόστιμο 50.000 € στον διοργανωτή, ενώ επιβεβαιώθηκαν και άλλες παραβάσεις για ναρκωτικά και μέθη.

Οδεύει προς lockdown η Ίος

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται και η Ίος όπου τα κρούσματα αυξάνονται με τρομακτικό ρυθμό. Το νησί επισκέφθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για την επιβολή νέων και αυστηρότερων μέτρων.

Για την περιφρούρηση των μέτρων θα ενισχυθούν οι αστυνομικές δυνάμεις.