Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGΑ», ο καθηγητής Εγκληματολογίας, Άγγελος Τσιγκρής, τόνισε ότι «άλλαξε η εγκληματικότητα γιατί άλλαξε η κοινωνία. Αυτά πάνε ταυτόχρονα. Όταν αλλάζει η κοινωνική οργάνωση, αλλάζει και η εγκληματικότητα που την ακολουθεί. Επηρέασε και η πανδημία, και πλέον θα υπάρχει μια νέα εγκληματικότητα, σχετικά πιο παράλογη. Όταν αλλάζει η εγκληματικότητα, αλλάζει σε όλα τα στάδια» υπογράμμισε ο καθηγητής.

Σήμερα έχουμε κλιμάκωση διεθνή των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας, τουλάχιστον 30%. Τα εγκλήματα διαπροσωπικών σχέσεων, από ερωτικός πάθος, έχουν αυξηθεί».

«Η εγκληματικότητα είναι καθαρά αντρική υπόθεση»

Στην Ελλάδα γίνονται 350 ανθρωποκτονίες κάθε χρόνο, είπε ο κ.Τσιγκρής και πρόσθεσε ότι πέρυσι δολοφονήθηκαν τέσσερις γυναίκες, ενώ φέτος μέχρι στιγμής 7. «Η εγκληματικότητα είναι καθαρά αντρική υπόθεση. Η Ελλάδα έχει 35 καταστήματα κράτησης. Το ένα είναι γυναικών, τα υπόλοιπα ανδρών».

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, 9/10 στους δράστες είναι άνδρες και 8/10 θύματα άνδρες. «Το 20% των θυμάτων που είναι γυναίκες, θα γίνει 30% από φέτος και μετά. Ίσως λίγο παραπάνω. Όταν θα έρθουμε πάλι σε κοινωνική συμβίωση με τους παλιούς όρους, τότε πάλι η εγκληματικότητα θα εξισορροπήσει ξανά» συμπλήρωσε ο κ. Τσιγκρής και κατέληξε: «Θα πρέπει να περιμένουμε περιστατικά ακραίας, δυσανάλογης περίπτωσης βίας. Μετά από ένα χρόνο, θα ισορροπήσει η κατάσταση στο πρότερο σημείο».

Δείτε το βίντεο: