Για τις εξελίξεις με τη μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ επεσήμανε ότι 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, στην περιοχή της Βαρυμπόμπης υπάρχει μόνο ένα ενεργό μέτωπο πλέον, από τα τέσσερα που μαίνονταν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα υπόλοιπα τρία βρίσκονται σε ύφεση, ενώ τυχόν αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων είπε ότι η προσπάθεια είναι η φωτιά να οριοθετηθεί εντός της ημέρας.

Όπως ανέφερε, βάσει του πρώτου απολογισμού, 12.500 στρέμματα στη Βαρυμπόμπη έχουν καεί, 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και 18 μερικές, ενώ 27 επιχειρήσεις έχουν σοβαρές ζημιές.

«Ήταν άλλη μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα. Η δουλειά που έγινε από τα πεζοπόρα τμήματα και στα τέσσερα μέτωπα έφερε καρπούς. Από τα τέσσερα μέτωπα, το ξημέρωμα μας βρήκε με ένα ενεργό. Τα υπόλοιπα είναι σε ύφεση», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η ανθρώπινη ζωή, η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω και πέρα από ο,τιδήποτε άλλο, πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, από το πρωί πετάει με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πάνω από την καμένη περιοχή της Πάρνηθας, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας παρακουλουθούσε τις εξελίξεις από το Κέντρο Επιχηρήσεων.