Δραματική παραμένει η κατάσταση με τη φωτιά στην Εύβοια, με τις Δημοτικές Ενότητες Ελυμνίων και Νηλέως να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ενώ αυτή τη στιγμή εκκενώνεται και η Δημοτική Ενότητα Κηρέως.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί εντολή από την Πολιτική Προτασία για την προληπτική εκκένωση του Κέντρου Υγείας στο Μαντούδι.

Η φωτιά έχει διεισδύσει μέσα στην Κήρινθο και στη Στροφυλιά καίγοντας τα πρώτα σπίτια.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του δήμαρχου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργου Τσαπουρνιώτη:

«Μετά την ολοσχερή καταστροφή των Δημοτικών Ενοτήτων Ελυμνίων και Νηλέως, ήρθε η σειρά της ΔΕ Κηρέως. Αυτή τη στιγμή η φωτιά έχει διεισδύσει μέσα στην Κήρινθο και στη Στροφυλιά καίγοντας τα πρώτα σπίτια. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και κατόπιν εισήγησης της πυροσβεστικής υπηρεσίας, προχωράμε άμεσα σε εκκένωση όλων των κοινοτήτων και οικισμών της ΔΕ Κηρέως, εκτός από το Πήλι και τη Βλαχιά, συν τους οικισμούς Κεχριών, Δάφνης και Μουρτιά της ΔΕ Ελυμνίων».

Μεταφέρονται στη Χαλκίδα οι γιατροί του Κέντρου Υγείας

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, οι γιατροί και όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας του Μαντουδίου, υπό τον συντονισμό του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτη Σερέτη, θα μεταφερθούν στην Χαλκίδα για να συνδράμουν με τις υπηρεσίες τους το Νοσοκομείο που έχει τεθεί τα τελευταία 24ωρα σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας.

Δύο από τους γιατρούς θα ενισχύσουν τα δύο ασθενοφόρα που παραμένουν σε ασφαλές σημείο στην περιοχή.