Δύο είναι τα πύρινα μέτωπα, στα οποία επικεντρώθηκαν σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον νομό Ιωαννίνων, καθώς εκτός από τη φωτιά στους Πάδες, στον Σμόλικα, χρειάστηκε να επιχειρήσουν και στο Τέροβο.

Συγκεκριμένα, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι στο Τέροβο σε αγροτολιβαδική έκταση και πήρε σύντομα διαστάσεις. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Σύμμαχος» στην επιχείρηση της κατάσβεσης ήταν ο αέρας, καθώς το μέτωπο κινήθηκε προς την Ιόνια Οδό κι έτσι ήταν εύκολη η πρόσβαση, με αποτέλεσμα οι προσπάθειες να αποδώσουν και η πυρκαγιά να τεθεί υπό έλεγχο.

Αντίθετα στους Πάδες Κόνιτσας, οι ισχυροί άνεμοι έχουν ως αποτέλεσμα τις συνεχείς αναζωπυρώσεις και την επέκταση της φωτιάς, η οποία κατακαίει δασικές εκτάσεις που καλύπτονται κυρίως από πεύκο.

Στην περιοχή επιχειρούν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας, πεζοπόρα τμήματα και εθελοντές επιχειρούν σε καίρια σημεία.


Για έκτη φορά ξεσπά φωτιά στο Τέροβο

Για έκτη φορά εκδηλώνεται πυρκαγιά στην ίδια περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Δημητρίου, το τελευταίο διάστημα. Το γεγονός αυτό επισημαίνει ο δήμος Δωδώνης, που σύμφωνα με την ιστοσελίδα epiruspost.gr επισημαίνει ότι δημιουργούνται σοβαροί προβληματισμοί αλλά και βάσιμες υποψίες ότι πρόκειται για εμπρηστικές ενέργειες.

Η φωτιά σύμφωνα με τον δήμο ξέσπασε στην επαρχιακή οδό της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Δημητρίου του Δήμου Δωδώνης και συγκεκριμένα στο ύψος της διασταύρωσης προς τις Κοινότητες Τερόβου και Βαρλαάμ.