Δύο είναι οι μεγάλοι πονοκέφαλοι που υπάρχουν στις αρχές για το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Αττική μετά τη δύση του ηλίου.

Από τη μία η διαρκής μάχη με τις αναζωπύρωση των μετώπων καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι στις πλαγιές των βουνών που μαινόταν η φωτιά τις τελευταίες ημέρες έχουν αναπτυχθεί πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα Η αναζωπύρωση να είναι πολύ εύκολη και πολύ γρήγορη.

Το φαινόμενο αυτό αντιμετώπισαν Πυροσβέστες και θέλοντες καθόλη τη διάρκεια της μέρας ενώ τα εναέρια μέσα έκαναν ρίψεις. Με την απουσία των εναέριων μέσων μετά την δύση του ηλίου η διαδικασία αυτή όπως είναι λογικό γίνεται πολύ πιο δύσκολη.

Σε δεύτερο επίπεδο εκφράζεται προβληματισμός από τα συνεχή φαινόμενα εμπρησμών που διαπιστώνονται σε περιοχές τόσο που είχαν δοκιμαστεί από την πυρκαγιά αλλά και περιοχές που ανήκουν στον αστικό ιστό της Αθήνας. Για τον λόγο αυτό βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού τόσο οι αστυνομικές δυνάμεις όσο και εθελοντικές ομάδες οι οποίες σε περιοχές που συγκεντρώνουν αυξημένες πιθανότητες να ξεσπάσει κάποια φωτιά κάνουν συνεχείς περιπολίες.