Για έβδομη ημέρα, η Εύβοια καίγεται από τις δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στο βόρειο τμήμα του νησιού, με τις φλόγες να κυκλώνουν τα ξημερώματα τις Γούβες και το Αρτεμίσιο.

Tο καλό είναι ότι αυτή την ώρα δεν φυσάει στη περιοχή ισχυρός άνεμος ενώ ξεκίνησαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα, όμως η κατάσταση στην Εύβοια εξακολουθεί να είναι δύσκολη στο βόρειο τμήμα του νησιού και τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ υπάρχουν μεγάλα και μικρά ενεργά μέτωπα φωτιάς.

Στις περιοχές Γαλατσώνα, Πευκί, Γερακίου, Γούβες και Αρτεμίσιο επιχειρούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Καλύτερη δείχνει η κατάσταση της φωτιάς στις Γούβες, όπου τα ξημερώματα της Δευτέρας, η φωτιά πλησίαζε τα σπίτια του χωριού.

Στις Γούβες, στο Αγριοβότανο, στη Μονοκαρυά και στο Πευκί φαίνεται πως ο μεγάλος κίνδυνος έχει αποσοβηθεί για την ώρα, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες πυροσβεστικών δυνάμεων, εθελοντών και κατοίκων που ορισμένοι εξ αυτών δεν εκκένωσαν τις περιοχές.

Τα προαναφερθέντα χωριά δεν έμειναν αλώβητα από τις φλόγες μιας και κάηκαν αρκετά σπίτια, με τους περισσότερους κατοίκους να απομακρύνονται με πλοία.

Αναζωπυρώσεις έχουν σημειωθεί στην Αγία Άννα, στα Βασιλικά, στο Ψαροπούλι, στον Άγιο Νικόλαο, καθώς και στους οικισμούς Κερασοχώρι, Μηλιές, Κρυονερίτης και Αγδίνες, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επεμβαίνουν άμεσα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Σε επιφυλακή πλοία, φέρι μπόουτ και Λιμενικό


Όσοι κάτοικοι έχουν εκκενώσει τις πυρόπληκτες περιοχές, έχουν βρεθεί στο επίνειο της βόρειας Εύβοιας, δηλαδή στο Πευκί. Σε εκείνο το σημείο βρίσκονται πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και φέρι μπόουτ για την άμεση απομάκρυνση των πολιτών.

Πέντε άνθρωποι που προσπάθησαν να αποφύγουν τις φλόγες από την παραλία Μαύρικα Ευβοίας, διεσώθησαν και πλέον βρίσκονται στο Πευκί.

Οι μετακινήσεις επιβατών και οχημάτων από τα λιμάνια της Αιδηψού και Αγιόκαμπου Ευβοίας πραγματοποιούνται δωρεάν ύστερα από σχετική απόφαση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.