Ανεξέλεγκτη παραμένει η φωτιά στη Μάνη Λακωνίας με τεράστιες εκτάσεις να έχουν παραδοθεί στις φλόγες και αρκετούς οικισμούς να σημειώνουν ανυπολόγιστες ζημιές.

Σύμφωνα με ενημέρωση του «Λακωνικού Τύπου» από τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, Αντιπύραρχο Κωνσταντίνο Γραφάκο, το ένα μέτωπο βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή Δεσφίνας και Μέλισσας, πίσω από τον Άγιο Νικόλαο, το δεύτερο στην περιοχή Σκαμνάκι και το τρίτο στην Ιερά Μονή Τσίγκου.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν χαρακτηρίζονται ήπιες, καθώς οι άνεμοι είναι χαμηλής έντασης κι έτσι, για την ώρα, δεν εγκυμονεί κίνδυνος για επέκταση των μετώπων.

Οι πυροσβέστες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να θέσουν υπό έλεγχο τις μικροεστίες και να αποφευχθούν πιθανές αναζωπυρώσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως τα μέτωπα βρίσκονται σε δύσβατα, διάσπαρτα και απομακρυσμένα μεταξύ τους σημεία, με συνέπεια οι πυροσβεστικές δυνάμεις να διασπώνται και να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προσέγγιση των εν λόγω σημείων.

Στις παραπάνω περιοχές επιχειρούν δυνάμεις από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Γυθείου, Αρεόπολης, Σπάρτης, Μολάων και Ναυπλίου, ενώ συνδράμουν δυνάμεις του Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες και απλοί πολίτες.