Το σκηνικό ήταν εφιαλτικό στο χωριό Γούβες της Εύβοιας όταν οι κάτοικοι έλαβαν εκείνο το πρωινό το μήνυμα για την εκκένωσή του.

Ο 49χρονος Γιάννης άρπαξε τα δύο του παιδιά, την 3 ετών Βαλεντίνα και τον μόλις ενός έτους Αντώνη, και τη σύζυγό του Ρετζίνα και με το αυτοκίνητο τους μετέφερε ψηλά στο βουνό, σε ασφαλές σημείο. Ο ίδιος επέστρεψε στο χωριό για να σώσει το σπίτι του.

Στη φωτογραφία του Γιώργου Μουτάφη, που έκανε το γύρο του διαδικτύου και των ξένων ΜΜΕ, το μικρό κοριτσάκι απαθανατίστηκε την ώρα που κλαίει τρομαγμένο, πιστεύοντας ότι ο πατέρας της έχει καεί στη φωτιά. Τη συνέχεια της ιστορίας έδωσαν η γερμανική εφημερίδα «Bild» και ο ίδιος ο φωτογράφος μέσα από το λογαριασμό του στο Facebook σε μια ανάρτηση με τον τίτλο: «Η Βαλεντίνα σταμάτησε να κλαίει».



Η εξήγηση του Γιώργου Μουτάφη

«H μικρή Βαλεντίνα κλαίει καθώς περιμένει να γυρίσει ο πατέρας της που έμεινε πίσω για να σώσει το σπίτι τους από την φωτιά. Η μητέρα της σε κατάσταση σοκ επιχείρησε να επιστρέψει και να μπει μέσα στην φωτιά για να δει αν είναι καλά ο άντρας της αλλά την σταματήσαμε. Σαν από μηχανής θεός ο συνάδελφος Nikos Christofakis έβγαλε από το αυτοκίνητό του ένα μικρό παιχνίδι με σούπερ ήρωες και το χάρισε στο παιδί. Μόνο αν είσαι γονιός ξέρεις πώς να σταματήσεις το κλάμα ενός παιδιού!».

Εκτενή αναφορά από την Bild

Στην ιστορία του μικρού κοριτσιού έκανε εκτενή αναφορά η «Bild» σε ένα ρεπορτάζ με τον τίτλο: «Η μικρή Βαλεντίνα νόμιζε πως ο μπαμπάς της έχει καεί».

Η οικογένεια του 49χρονου που ρίχτηκε στη μάχη για να σώσει τα σπίτια του χωριού του έμαθε νέα του, πολλές ώρες μετά. Ο Γιάννης επέστρεψε κοντά τους καλά στην υγεία του και με ευχάριστες ειδήσεις καθώς το σπίτι τους είχε γλιτώσει από τις φλόγες.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time